Κάθε ταξίδι γονιμότητας δεν έχει το ίδιο τέλος

Μερικές φορές, παρά τις ατελείωτες προσευχές, τα θαύματα δε γίνονται.

Κάθε ταξίδι γονιμότητας δεν έχει το ίδιο τέλος
Στεναχωρημένη γυναίκα πιάνει το κεφάλι της Bigstock

Η Quirina Kamoen, από την Ολλανδία, μοιράζεται τον δικό της αγώνα με τη γονιμότητα και τονίζει δύο πράγματα: ότι ο πόνος της υπογονιμότητας δεν κάνει διακρίσεις και ότι κάθε ταξίδι γονιμότητας είναι διαφορετικό.

Άλλες γυναίκες το παλεύουν μέχρις εσχάτων και άλλες αποδέχονται τη μοίρα τους με αξιοπρέπεια και συνεχίζουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας την ιδέα της μητρότητας.

Η Quirina χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να έχει τη ζωή που θέλει με τον σύζυγό της.

Η μόνη της στεναχώρια είναι που δεν μπόρεσε να κάνει παιδί…

Young Woman Suffering From Menstrual Pain On Bed At Home

Γυναίκα κάθεται στο κρεβάτι ακουμπώντας το πρόσωπο στα γόνατά της

Το δύσκολο ταξίδι γονιμότητας

«Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, όλες οι ιστορίες δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος. Μερικές φορές, παρά τις ατελείωτες προσευχές, τα θαύματα δεν γίνονται. Καλείσαι μάλιστα να κουβαλάς ένα βάρος χωρίς να έχεις άλλη επιλογή.

Όχι, δεν προσπαθώ να είμαι αρνητική, απλώς παρουσιάζω την άλλη όψη του νομίσματος, την πλευρά των ανεκπλήρωτων ονείρων και επιθυμιών», λέει η ίδια.

Η Quirina γνώρισε τον Marcel το 2012. Ερωτεύτηκαν και άρχισαν να ζουν μαζί. Όταν ήταν μόλις 28 ετών, διαγνώστηκε με ενδομητρίωση και έναν κακοήθη όγκο στη μήτρα. Ήταν ένα σοκ για την ίδια αλλά με τη στήριξη του συντρόφου της κατάφερε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει αυτή την τόσο δύσκολη φάση.

Ένα χρόνο μετά την επέμβαση, αποφάσισε να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ήξεραν ότι θα ήταν δύσκολο και θα ήταν επίσης ένα τεστ για τη σχέση τους. Ωστόσο, αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, η λύση, η πιο ρεαλιστική, ήταν να προσπαθήσουν μόνοι τους χωρίς άγχος.

ipogonimotita-ponos.jpg

Γυναίκα μόνη, κλαίει

Δεν ήθελαν να χάσουν την ελπίδα τους.

Ο καιρός περνούσε χωρίς η Quirina να μένει έγκυος. Σταδιακά, ο πόνος λόγω ενδομητρίωσης επιδεινώθηκε και ο καρκίνος της μήτρας επανήλθε. Οι θεραπείες απέτυχαν και η μόνη λύση ήταν η αφαίρεση της μήτρας. Κι όταν τελικά αφαιρέθηκε η μήτρα το 2017, η Quirina δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Η ιστορία της Quirina έχει αναμφίβολα ένα θλιβερό τέλος αλλά είναι επίσης μια ιστορία επιμονής και δύναμης στις πιο δύσκολες στιγμές.

Δεν καταφέρνουν όλοι όσοι παλεύουν με την υπογονιμότητα να κάνουν παιδιά. Κάποιοι προχωρούν και παρακινούν άλλους με την ανθεκτικότητά τους.

Με πληροφορίες από το fertilitydost.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved