Οι γιορτές φουντώνουν την ερωτική επιθυμία

Η περίοδος των γιορτών αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Οι γιορτές φουντώνουν την ερωτική επιθυμία
Bigstock

Φτιάχνουμε, ετοιμάζουμε -πείτε το όπως θέλετε- πολλά πράγματα αυτή την περίοδο. Gingerbread χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Γλυκά. Κατασκευές. Νέα έθιμα. Μωρά. Ναι, ναι καλά διαβάζετε. Με βάση τα στατιστικά, οι γυναίκες μένουν έγκυες περισσότερο αυτή την περίοδο του χρόνου.

Ο Δεκέμβρης είναι ένας από τους κορυφαίους μήνες όπου τα ζευγάρια καταφέρνουν να δουν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Είναι ένας μήνας γεμάτος με αγκαλιές, συντροφικότητα και αγάπη. Ο Δεκέμβρης κάνει άλλωστε τον Σεπτέμβρη τον πιο δημοφιλή στατιστικά μήνα για τα γενέθλια αρκετών ανθρώπων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και αναλυτή Matt Stiles, τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής περίοδος τοκετών. Στην πραγματικότητα, 9 από τις 10 πιο δημοφιλείς μέρες τοκετού πέφτουν τον Σεπτέμβριο.

Αν γυρίσουμε το ημερολόγιο πίσω, θα παρατηρήσουμε ότι η σύλληψη έχει γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Stiles απεικόνισε τα ευρήματά του μέσω ενός θερμικού χάρτη, ο οποίος παρουσιάζει τα δεδομένα σε οπτική μορφή. Όσο πιο σκούρο είναι το τετράγωνο, τόσο πιο συνηθισμένα είναι τα γενέθλια. Οπότε ναι, οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τη χαλάρωση των γιορτών και προσπαθούν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

eikona-gia-genethlia-septembriou.JPG

(πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα και περισσότερα δεδομένα και αποτελέσματα)

Να είστε ευγνώμονες για τις στιγμές και τον χρόνο που θα περάσετε με την οικογένειά σας, τα παιδιά σας (αν έχετε ήδη παιδιά) και φυσικά τον σύντροφό σας. Αυτή η περίοδος ίσως θα φέρει το χριστουγεννιάτικο δώρο σας... τον επόμενο Σεπτέμβρη.

με πληροφορίες από mother.ly

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved