Το ιχθυέλαιο ενισχύει τη γονιμότητα;

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου με ωμέγα – 3 φαίνεται ότι αυξάνουν την ικανότητα της γυναίκας να συλλάβει.

Το ιχθυέλαιο ενισχύει τη γονιμότητα;
Bigstock

Η σωστή διατροφή όπως και η άσκηση ενισχύουν τη γονιμότητα του ζευγαριού.

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία υγιεινών τροφών, θα ενισχύσει τη γονιμότητά σας.

Ιδιαίτερα, τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, τόνος) και ξηροί καρποί φαίνεται ότι επηρεάζουν θετικά τη γονιμότητα. Όμως και τα συμπληρώματα ιχθυελαίων φαίνεται ότι βοηθούν σημαντικά.

Έρευνες που έγιναν κατά το παρελθόν έδειξαν ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίων, τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έχουν σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν.

omega-tria.jpg

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη ενός συμπληρώματος ιχθυελαίου;

Η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου έχει πολλά οφέλη για τις γυναίκες που είναι έγκυες και για εκείνες που προσπαθούν να συλλάβουν. Η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής πριν την εγκυμοσύνη, υψηλής περιεκτικότητας σε φολικό οξύ, βιταμίνη Β12 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έχει συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά γονιμότητας.

Ειδικότερα, μελέτη που έγινε σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 44 ετών που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες φυσικά, έδειξε ότι όσες έπαιρναν συμπληρώματα ωμέγα-3 είχαν καλύτερες πιθανότητες σύλληψης από εκείνες που δεν έπαιρναν.

Τα ωμέγα-3 έχει βρεθεί ότι βοηθούν τη γονιμότητα μειώνοντας τη φλεγμονή, ενισχύοντας την ωορρηξία και την παραγωγή ορμονών και επηρεάζοντας θετικά την ανάπτυξη των ωαρίων στις ωοθήκες.

omega-tria-lipara3.jpg

Θα βοηθήσει η λήψη ιχθυελαίου στην αύξηση της γονιμότητας;

Η λήψη ωμέγα-3 όχι μόνο βοηθά στη γονιμότητα, αλλά προτείνεται ανεπιφύλακτα στο ζευγάρι που προσπαθεί να συλλάβει.

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, να έχετε κατά νου ότι το σώμα σας θα αποθηκεύει ωμέγα-3 για αρκετές εβδομάδες, επομένως η τακτική λήψη ιχθυελαίου θα διασφαλίσει ότι θα έχετε επαρκή επίπεδα όταν μείνετε έγκυος. Γενικά, είναι καλύτερα αν μπορείτε να λαμβάνετε ωμέγα-3 από τροφές ώστε να επωφεληθείτε και από τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων.

Άλλες πηγές ωμέγα-3

Πέρα από τα συμπληρώματα ωμέγα-3 που παρασκευάζονται από ιχθυέλαιο, υπάρχουν κι αυτά που προέρχονται από φύκια. Αυτά τα συμπληρώματα δεν έχουν ψαρική επίγευση. Σε κάθε περίπτωση θα ο γιατρός σας είναι ο μόνος που θα σας καθοδηγήσει.

Πηγή:babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved