Ο εθισμός στα τεστ εγκυμοσύνης όταν παλεύεις με την υπογονιμότητα

Τεστ εγκυμοσύνης την περίοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο εθισμός στα τεστ εγκυμοσύνης όταν παλεύεις με την υπογονιμότητα
Bigstock

Η Cate μητέρα ενός παιδιού που απέκτησε με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από τρία χρόνια προσπαθειών και έγκυος στο δεύτερο παιδί της (πάλι με τη βοήθεια της εξωσωματικής) μίλησε για τον εθισμό που έχει μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Ο εθισμός αυτός αναφέρεται στα τεστ εγκυμοσύνης. Με μια εκπληκτική φωτογραφία και ένα κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέρθηκε στον εθισμό των τεστ εγκυμοσύνης.

https://www.instagram.com/p/Ch2_nhSufjI

Για χρόνια, επειδή είμαι τρελή POASer (pee on a stick addict -ούρα στο στικ), ακολουθώ μια ομάδα στο Reddit που ονομάζεται Line Porn. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το ίδιο το όνομα γιατί είναι μια τέλεια απεικόνιση του πώς είναι να είσαι εμμονικός με το να βλέπεις γραμμές. (όπου γραμμές βάλτε τα αποτελέσματα στα τεστ εγκυμοσύνης)

Τώρα ακούστε με, δεν ήμουν ποτέ τόσο τρελή και εθισμένη με τις εξετάσεις μέχρι την πρώτη μου αποβολή. Την αποβολή ενός υγιούς εμβρύου από την πρώτη μου εμβρυομεταφορά. Νομίζαμε ότι επιτέλους θα γυρίζαμε με το μωρό μας στο σπίτι μιας και όλες οι εξετάσεις ήταν τέλειες, οι τιμές στις χοριακές ήταν υψηλές, οι καρδιακοί παλμοί ήταν δυνατοί, η ανάπτυξη του μωρού ήταν φυσιολογική, αλλά απέβαλα. Κάτι μετά από αυτό πυροδότησε τον εγκέφαλό μου και με τρέλανε. Δεν εμπιστεύομαι πια το σώμα μου με τα έμβρυα και έχω ΜΗΔΕΝΙΚΟ έλεγχο στο πώς θα καταλήξουν οι εγκυμοσύνες. Οπότε, ο μόνος τρόπος για να ελέγξω την απογοήτευσή μου είναι τα τεστ εγκυμοσύνης.

Την τελευταία φορά ήταν πιο εύκολο για μένα να μην κάνω το τεστ επειδή οι τιμές της χοριακής ήταν υψηλές, οπότε η εμμονή μου για αυτές τις ροζ γραμμές ξεκίνησε αργότερα. Την τελευταία φορά που τρελάθηκα ήταν όταν άρχισα τα τεστ εγκυμοσύνης, νωρίτερα από την προβλεπόμενη μέρα.

Άρχισα να πανικοβάλλομαι όταν είδα μια ελαφριά ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, αντί για μια έντονη κόκκινη γραμμή. Ο χειρότερος εφιάλτης μου. Έκανα το ένα τεστ μετά το άλλο.

Είναι ένας εθισμός που δεν μπορώ να τον ελέγξω. Μόλις ξεκινήσω, τα τεστ δεν σταματούν. Η λογική πλευρά του εγκεφάλου μου ουρλιάζει στην παράλογη πλευρά μου, αλλά τίποτα δεν βοηθάει, και η παράλογη πλευρά κερδίζει, ειδικά όταν τα τεστ εμφανίζουν μια αχνή ροζ γραμμή, όπως συμβαίνει και με αυτή τη φορά.

Ευτυχώς είμαι στο σημείο που η αχνή γραμμή εξαφανίζεται και ξέρω, ότι μόλις φτάσω σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει λόγος να κάνω πια τεστ, οπότε μετά από αυτές τις δύο τελευταίες συσκευασίες που θα κάνω σήμερα, τελειώνω και επίσημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved