Τεστ γονιμότητας στο σπίτι: Τι είναι και πώς λειτουργούν

Πόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ γονιμότητας που θα κάνετε στο σπίτι.

Τεστ γονιμότητας στο σπίτι: Τι είναι και πώς λειτουργούν
Bigstock

Τα τεστ γονιμότητας στο σπίτι επιτρέπουν στο ζευγάρι να παρακολουθεί τα επίπεδα ορμονών και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενισχύοντας την προσπάθειά του να συλλάβει.

Τα συγκεκριμένα τεστ μπορούν να είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να μάθετε περισσότερα για τη γονιμότητά σας, σημειώνουν οι ειδικοί, αλλά δεν παρέχουν όλες τις απαντήσεις.

Τι είναι τα τεστ γονιμότητας

«Τα τεστ γονιμότητας στο σπίτι χρησιμοποιούν απλά μέτρα για την ανίχνευση των επιπέδων ορμονών ή/και της ωορρηξίας και δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη γονιμότητα. Διαφορετικές εξετάσεις ελέγχουν διαφορετικές ορμόνες, όπως τη FSH, την ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδούς, την οιστραδιόλη, την ωχρινοποιητική ορμόνη (LH) και την τεστοστερόνη», εξηγεί η Erica Montes, MD, πιστοποιημένη OB-GYN στο Phoenix.

Ορισμένα τεστ γονιμότητας στο σπίτι παρέχουν απαντήσεις σχετικά με τα επίπεδα ορμονών σχεδόν αμέσως, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστεί να σταλούν σε εργαστήριο για τα τελικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι οικιακών τεστ γονιμότητας για γυναίκες: ο έλεγχος ωορρηξίας και ο έλεγχος που περιλαμβάνει δείγμα αίματος με τσίμπημα του δαχτύλου. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τεστ γονιμότητας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Το τεστ ωορρηξίας, σύμφωνα με την Δρ Montes, περιλαμβάνει την ούρηση σε μια δοκιμαστική ταινία και την αναμονή για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων γονιμότητας. «Εάν το τεστ ωορρηξίας στο σπίτι σας δείχνει ότι δεν έχετε ωορρηξία, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας», σημειώνει.

Portrait Of Woman With Her Domestic Compact Pregnancy Tests. Coming Pregnancy Concept. Lady Waiting

Οφέλη από τα τεστ γονιμότητας στο σπίτι

Οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν τεστ γονιμότητας στο σπίτι το κάνουν επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σύλληψη.

Όσοι ανησυχούν για τη γονιμότητά τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τεστ στο σπίτι πριν επισκεφτούν έναν ειδικό. «Μια γυναίκα μπορεί να θέλει να το χρησιμοποιήσει για να δοκιμάσει την ωορρηξία σε έναν συγκεκριμένο κύκλο ή αν είναι απλώς περίεργη να μάθει το απόθεμα των ωοθηκών της ή την ποσότητα των ωοθυλακίων που έχει για την εγκυμοσύνη», λέει η Δρ Montes.

A Sad Young Woman Holds A Pregnancy Test In Her Hand. The Concept Of Unwanted Pregnancy.

Είναι τα τεστ γονιμότητας στο σπίτι αξιόπιστα;

Τα τεστ γονιμότητας στο σπίτι μπορεί να είναι βολικά, αλλά δεν είναι πάντα ακριβή ή αξιόπιστα. «Τα αποτελέσματα δεν θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με την ενδομητρίωση, το PCOS, τα ινομυώματα ή άλλες αιτίες υπογονιμότητας γι΄αυτό και θα πρέπει να πάτε στον γιατρό σας», εξηγεί η Δρ Montes.

Η αναγνώριση της πιθανής αιτίας της υπογονιμότητας θα απαιτήσει πολλές διαφορετικές εξετάσεις τις οποίες θα υποδείξει ο γιατρός σας.

Πηγή: forbes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved