Αγόρι ή κορίτσι; Μπορούν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης να δώσουν την απάντηση;

Πόσο προβλέψιμο είναι τελικά το φύλο του μωρού;

Αγόρι ή κορίτσι; Μπορούν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης να δώσουν την απάντηση;

Ο υπέρηχος στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι αυτός που θα σας δείξει το φύλο του μωρού που περιμένετε. Σίγουρα όμως έχετε ακούσει γιαγιάδες, θείες κα γενικά γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να λένε ότι το ύψος και το σχήμα της κοιλιάς, η επιδερμίδα και γενικά τα συμπτώματα της μέλλουσας μαμάς, μπορούν να μαρτυρήσουν το φύλο του μωρού.

Πόσο ακριβείς ήταν στις προβλέψεις τους; Ο dr Philips, γυναικολόγος στο Calla Woman's Health στη Νέα Υόρκη δίνει την απάντηση από την πλευρά του ειδικού, στο parents.com

Στα παλιά χρόνια, πίστευαν ότι η γυναίκα κυοφορεί κορίτσι εάν...

...η κοιλιά είναι ψηλά

Οι ειδικοί ωστόσο καταρρίπτουν αυτήν την πεποίθηση. Σύμφωνα με τον τον dr Phillips, όταν η κοιλιά είναι ψηλά στη μέλλουσα μαμά, μάλλον είναι ένδειξη δυσπεψίας και όχι ότι περιμένει κορίτσι. Το ύψος της κοιλιάς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το εάν έχουν προηγηθεί άλλες εγκυμοσύνης και το σωματότυπο της εγκύου.

...ο μέλλοντας μπαμπά παίρνει βάρος

Πράγματι είναι σύνηθες και οι μέλλοντες μπαμπάδες να παίρνουν βάρος στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί ένδειξη για το φύλο του μωρού.

...έχει ακμή

Η ακμή στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με τις αλλαγές στις ορμόνες που συνεπάγεται μία εγκυμοσύνη και όπως αναφέρει και ο dr Phillips είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστεί σε γυναίκες που κυοφορούν αγόρι όσο και σε αυτές που κυοφορούν κορίτσι.

...έχει πολλές πρωινές ναυτίες

Τα παλιά χρόνια οι πρωινές ναυτίες στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήταν ένδειξη για ότι η μέλλουσα μητέρα περιμένει κορίτσι. Στην πραγματικότητα όμως, τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

...έχει λιγούρες για γλυκό

Όπως αναφέρει και ο dr Phillips αυτή η πεποίθηση είναι απόρροια της εικόνας που έχουμε για τα κορίτσια ότι είναι πιο γλυκά από τα αγόρια. Ωστόσο, δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι λιγούρες της μέλλουσας μαμάς μπορούν σχετίζονται με το φύλο του μωρού.

...το χρώμα των ούρων της είναι πιο έντονο κίτρινο

Μία ακόμα άποψη που έχει καταρριφθεί από την επιστήμη. Το χρώμα των ούρων της μέλλουσας μητέρας διαφέρει από μέρα σε μέρα και εξαρτάται κατα κύριο λόγο από τη διατροφή και την κατάσταση της υγείας της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved