Εξωσωματική: η εγκυμοσύνη σου μπορεί να είναι μόλις 1 μήνα μακριά

  • Το ιδανικό πρωτόκολλο εξωσωματικής γονιμοποίησης
  • Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση
  • Διαδικασίες έναρξης εξωσωματικής γονιμοποίησης βήμα-βήμα
Εξωσωματική: η εγκυμοσύνη σου μπορεί να είναι μόλις 1 μήνα μακριά

Ακούγεται εντυπωσιακό και πραγματικά είναι. Είναι, όμως αλήθεια, πως μια εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ένα μόνο μήνα μακριά;

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν δυσκολία στην προσπάθειά τους να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη και να αποκτήσουν το μωράκι τους. Χρειάζονται την κατάλληλη βοήθεια, ώστε να δυναμώσουν τη γονιμότητά τους και να φτάσουν στο στόχο τους. Η θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να τους δώσει τη βοήθεια που χρειάζονται, μπορεί να παρακάμψει παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητά τους (π.χ. ενδομητρίωση) και να ενισχύσει την προσπάθειά τους.

Το ιδανικό πρωτόκολλο

Ο ειδικός γυναικολόγος αναπαραγωγής, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους εμβρυολόγους, μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό πρωτόκολλο θεραπείας για εσάς. Και τί σημαίνει «ιδανικό»; Σημαίνει πως πρόκειται για ένα πλήρως εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας με βάση τις ανάγκες κάθε γυναίκας, κάθε ζευγαριού. Ένα τέτοιο πλάνο θεραπείας προϋποθέτει λεπτομερή μελέτη του ιατρικού ιστορικού και εξέταση κάθε παράγοντα που μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα με τις κατάλληλες εξετάσεις διερεύνησης.

Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση;

exosomatiki poso diarkei 2

Ίσως οι γυναίκες να θεωρούν πως μια εξωσωματική θεραπεία είναι χρονοβόρα, ίσως σκέφτονται πως είναι κάτι πολύ δύσκολο. Το ακούμε συχνά κι εμείς αυτό. Αλλά μόλις τους εξηγούμε τη διαδικασία δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπορεί να είναι τόσο σύντομη.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας λένε: «Αν το ήξερα, δεν θα περίμενα τόσο καιρό μέχρι να ξεκινήσω!».
Από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας και δοθεί το πρωτόκολλο, η γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει.

Διαδικασίες έναρξης εξωσωματικής γονιμοποίησης βήμα-βήμα

Το πρώτο βήμα είναι η διέγερση των ωοθηκών, με ενέσεις ορμονών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όχι μόνο το ένα ωάριο του κύκλου αλλά και τα υπόλοιπα αυτού του κύκλου που διαφορετικά θα χάνονταν. Η διέγερση των ωοθηκών διαρκεί περίπου 10 μέρες.

  1. Μόλις τα ωάρια είναι ώριμα, πραγματοποιείται η ωοληψία και κατόπιν η γονιμοποίησή τους στο εργαστήριο.
  2. Μετά από λίγες μέρες (έως 5) πραγματοποιείται η εμβρυομεταφορά, κατά την οποία τοποθετείται το γονιμοποιημένο ωάριο πίσω στη μήτρα της γυναίκας.
  3. Μετά από 2 εβδομάδες γίνεται η εξέταση για τη β-χοριακή ώστε να δούμε το αποτέλεσμα.
  4. Με λίγα λόγια, πραγματικά μια εγκυμοσύνη μπορεί να είναι 1 μήνα μακριά. Αρκεί να υπάρχει σωστή διάγνωση, κατάλληλη θεραπεία και εντατική παρακολούθηση της θεραπείας.

Αυτό που πάντα λέω στις γυναίκες που επισκέπτονται το Γέννημα, είναι να μην καθυστερούν την απόφασή τους να αποκτήσουν το μωράκι τους. Εμείς είμαστε εδώ, είτε συμβουλευτικά στην προσπάθειά τους για φυσιολογική σύλληψη, είτε θεραπευτικά ώστε να προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Ευριπίδης Μαντούδης
Γυναικολόγος αναπαραγωγής – υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Γέννημα IVF ΜΙΥΑ
www.gennima.com
facebook.com/Gennima
Instagram.com/gennimaivf

mantoudis gynaikologos
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved