Πολυάσχολοι γονείς: Πώς θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά

Στους γρήγορους ρυθμούς ζωής, ο χρόνος με την οικογένεια είναι πολύτιμος.

Πολυάσχολοι γονείς: Πώς θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά
Bigstock

Το βράδυ είναι συχνά γεμάτο σχολικές εργασίες και ευθύνες όσο και την υπόλοιπη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι όσο και να θέλετε να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας, έχετε και πράγματα στη λίστα σας που πρέπει να γίνουν. Αυτές οι δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν να περάσετε χρόνο με το παιδί σας ενώ φροντίζετε συγχρόνως τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

1. Φτιάξτε παρέα το βραδινό

Πρέπει να το κάνετε ούτως ή άλλως, έτσι μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας το. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εμπλακούν, με τρόπους κατάλληλους για την ηλικία τους, βοηθώντας στην προετοιμασία του γεύματος, ώστε να μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί τους κατά την διαδικασία .

2. Πάρτε τα μαζί στο σουπερμάκετ

Ακόμη και μια σύντομη βόλτα στο σουπερμάκετ μπορεί να γίνει συναρπαστική για τα παιδιά, αν σημαίνει ότι έχουν χρόνο μαζί σας ένας προς έναν. Πάρτε τα μαζί σας στο κατάστημα και ελέγξτε τη λίστα σας ενώ συζητάτε για την ημέρα που πέρασε.

3. Γυμναστείτε παρέα

Εάν δίνετε προτεραιότητα στη φυσική κατάσταση, το να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε τη σημασία της υγείας για εκείνα. Πάρτε τα μαζί σας στο γυμναστήριο ή δημιουργήστε ένα μικρό γυμναστήριο στο σπίτι που μπορείτε να απολαύσετε όλοι μαζί.

4. Περιποιηθείτε τον κήπο

Τα παιδιά μπορεί να μην είναι πρόθυμα να διώξουν τα ζιζάνια, αλλά μπορεί να είναι πρόθυμα να παίξουν στο χώμα ενώ εσείς το κάνετε. Μπορείτε, επίσης, να προσφέρετε μια ανταμοιβή ή κίνητρο για να τα βοηθήσετε.

5. Μάθετε κάτι νέο μαζί

Αν λαχταράτε να μάθετε ένα όργανο ή να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο, κάντε το παρέα. Δείξτε στο παιδί σας τη σημασία του να είναι δια βίου μαθητής/ μαθήτρια και αφήστε το να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Στο τέλος της ημέρας, δεν έχει να κάνει με τις δραστηριότητες . Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας σημαίνει να απολαμβάνετε ο ένας την παρουσία του άλλου.

Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε κάτι που απολαμβάνετε και οι δύο, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να το κάνετε μαζί .

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved