Πώς θα μειωθεί ο λογαριασμός στο σουπερμάκετ

Ποια είναι αυτά τα ανόητα καθημερινά έξοδα που σας βγάζουν εκτός προϋπολογισμού;

Πώς θα μειωθεί ο λογαριασμός στο σουπερμάκετ
Bigstock

Τα ψώνια για τις προμήθειες της εβδομάδας είναι μία πρόκληση και χρειάζονται προσεκτικό σχεδιασμό και συντονισμό.

Μερικές συμβουλές

Ψωνίστε εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Θα χρειαστεί να πάρετε δάνειο για να καλύψετε το κόστος της διατροφής των παιδιών; Όχι, εάν ψωνίζετε φρούτα και λαχανικά της εποχής. Συγχρόνως, επωφεληθείτε από το τμήμα των κατεψυγμένων αγοράζοντας από εκεί μάνγκο ή βατόμουρα.

Προγραμματίστε τα γεύματα γύρω από budget friendly τροφές

Προγραμματίστε γεύματα και πιάτα γύρω από επιλογές «φιλικές» προς τον προϋπολογισμό σας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, αυγά και κατεψυγμένα λαχανικά. Οι φράουλες είναι εκτός εποχής!

Χρησιμοποιήστε μετρητά

Για να παρακολουθείτε καλύτερα τι ξοδεύετε, επιλέξτε να πληρώσετε με μετρητά στο ταμείο αντί για πιστωτική/ χρεωστική κάρτα. Αν και η χρήση κάρτας προσφέρει ευκολία, μπορεί να οδηγήσει σε περιττές δαπάνες. Καθορίστε ένα εβδομαδιαίο ή μηνιαίο budget και μεταφέρετε αυτό το ποσό μετρητών στο πορτοφόλι σας.

Επιμείνετε στα εύκολα πρωινά

Εξετάστε επιλογές όπως δημητριακά και γάλα, πλιγούρι βρώμης ή μπολ με γιαούρτι και φρούτα. Με μια πιο μικρή λίστα αγορών θα χρειάζεστε λιγότερη προετοιμασία για μαγείρεμα και περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ.

Αποφύγετε ό,τι δεν υπάρχει στη λίστα

Και μην ψωνίζετε όταν πεινάτε! Αν και είναι δύσκολο να αποφύγετε τους πειρασμούς τραγανών τσιπς, μείνετε συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved