Σπιτάκια Gingerbread και η ιστορία του Hansel και της Gretel

Γνωρίζετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα σπιτάκια;

Σπιτάκια Gingerbread και η ιστορία του Hansel και της Gretel

instagram account @ aroma_vanilia

Τα σπιτάκια Gingerbread φτιάχνονται την περίοδο των Χριστουγέννων στην Γερμανία, την Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τα ζαχαρωτά σπιτάκια ειναι συνδεδεμένα με το παραμύθι των αδελφών Grimm «Hansel και Gretel». Στην ιστορία δύο παιδιά, ο Hansel και η Gretel, χάνονται στο δάσος. Ψάχνοντας να βρουν τον δρόμο της επιστροφής για το δικό τους σπίτι, βρίσκονται μπροστά σε ένα gingerbread σπιτάκι, που είναι καλυμμένο με γλάσο και πολλά ζαχαρωτά.

https://www.instagram.com/p/CmDkfMWrI9t

Δυστυχώς το σπίτι αυτό ανήκει σε μια κακιά μάγισσα. Η μάγισσα κάνει φίλους παιδιά, τα γλυκαίνει με τα ζαχαρωτά που τους χαρίζει και έπειτα τα φυλακίζει προσπαθώντας να τα... φάει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δύο αδέρφια, όμως ευτυχώς, ο Hansel και η Gretel καταφέρνουν να δραπετεύσουν στο τέλος και να βρουν τον δρόμο του γυρισμού.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν τα Gingerbread σπιτάκια είναι εμπνευσμένα από την ιστορία «Hansel και Gretel» ή αν υπήρχαν ήδη και οι συγγραφείς του παραμυθιού εμπνεύστηκαν από αυτά.

Στην Γερμανία, υπάρχει ένα στιχάκι που λέγεται για τα Gingerbread σπιτάκια και προέρχεται απευθείας από την ιστορία του Hansel και της Gretel (το λέει η μάγισσα στην ιστορία).

https://www.instagram.com/p/Cl6qLofu3Cy

Knusper, knusper, knäuschen,
wer knuspert an meinem Häuschen?
Der Wind, der Wind,
das himmlische Kind.

Τσιμπά, τσιμπά, ροκανίζει,
ποιος τσιμπολογάει το σπιτάκι μου;
Ο άνεμος, ο άνεμος,
το παραδεισένιο παιδί.

Ακόμη ένα fuct για τα ζαχαρωτά σπιτάκια που ίσως να μην γνωρίζετε έιναι ότι κάποιες φορές στην Γερμανία τα αποκαλούν και «Hexenhaus» (Σπίτι της μάγισσας).

Στην Αμερική, όταν οι άνθρωποι φτιάχνουν Gingerbread σπιτάκια δεν σκέφτονται τα παιδιά του παραμυθιού. Για την ακρίβεια τα ζαχαρωτά αυτά σπιτάκια είναι συνδεδεμένα με την χαρά των Χριστουγέννων. Γι' αυτό και τα βρίσκουμε ή τα φτιάχνουμε μόνο κατά την περίοδο αυτή.

https://www.instagram.com/p/CmC99NuP-18

Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην χώρα μας. Τα ζαχαρωτά σπιτάκια δίνουν την ευκαιρία σε εμάς και τα παιδιά μας να δεθούμε ακόμη περισσότερο, κάνοντας κάτι διασκεδαστικό μαζί τη διάρκεια των γιορτών.

Στο παρελθόν έχουμε δείξει αρκετές φορές πώς θα φτιάξετε ζαχαρωτά σπιτάκια. Δείτε στο άρθρο μας εδώ τη βασική συνταγή.

Όμορφα Gingerbread σπιτάκια

Παρακάτω θα δείτε όμορφες φωτογραφίες από ζαχαρωτά σπιτάκια που έφτιαξαν οι χρήστες του Instagram και ανάρτησαν τις φωτογραφίες στο δημοφιλές μέσο.

https://www.instagram.com/p/CmBuM3PMgUJ
https://www.instagram.com/p/CmB0ygFsph3
https://www.instagram.com/p/CmCB0JHNdO8
https://www.instagram.com/p/Cl_-RYhPImz
https://www.instagram.com/p/Cl__EAsP39S
https://www.instagram.com/p/Cl_-5TpvEGf
https://www.instagram.com/p/CmClGKBLMn_
https://www.instagram.com/p/CmClk6VL1X9
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved