Gingerbread house: Η βασική συνταγή και ιδέες διακοσμησης

Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε τα δικά σας gingerbread houses με τα παιδιά.

Gingerbread house: Η βασική συνταγή και ιδέες διακοσμησης
Instagram / wemake.rhodes

Χριστούγεννα πλησιάζουν και εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες την τιμητική τους έχουν και τα gingerbread houses, αυτά τα εντυπωσιακά σπιτάκια από μπισκότο με τα ζαχαρωτά και τα άλλα λαχταριστά διακοσμητικά που σίγουρα έχετε δει στο Instagram και έχετε ζηλέψει.

Ακόμα και αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά gingerbread houses στο παρελθόν, μπορείτε φέτος να το τολμήσετε. Η διαδικασία είναι εύκολη, διασκεδαστική και σίγουρα τα παιδιά θα το απολαύσουν.

https://www.instagram.com/p/CljFYYlO0uD

Η ιστορία των gingerbread houses

Στη μεσαιωνική Αγγλία ο όρος «gingerbread» σήμαινε «διατηρημένο τζίντζερ» και άρχισε να χρησιμοποιείται σε συνταγές για γλυκά μετά τον 15ο αιώνα. Ο όρος χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για να περιγράψει οποιοδήποτε είδος γλυκιάς λιχουδιάς που συνδυάζει τζίντζερ με μέλι ή μελάσα.

Σύμφωνα με τη Rhonda Massingham Hart, η πρώτη γνωστή συνταγή για gingerbread ήρθε από την Ελλάδα το 2400 π.Χ. Οι κινεζικές συνταγές αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα και μέχρι τον ύστερο Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι είχαν τη δική τους εκδοχή. Τα σκληρά μπισκότα, μερικές φορές επιχρυσωμένα με φύλλα χρυσού και σχήμα ζώων και βασιλιάδων, ήταν βασικά στις μεσαιωνικές εκθέσεις στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Η βασίλισσα Ελισάβετ Α' πιστώνεται με την ιδέα να διακοσμήσει τα μπισκότα με αυτόν τον τρόπο, αφού έφτιαξε μερικά ώστε να μοιάζουν με τους αξιωματούχους που επισκέπτονταν την αυλή της.

Τα Gingerbread Houses δημιουργήθηκαν στη Γερμανία τον 16ο αιώνα και συνδέθηκαν με την παράδοση των Χριστουγέννων. Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε όταν οι αδελφοί Γκριμ έγραψαν την ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ, στην οποία οι κύριοι χαρακτήρες πέφτουν πάνω σε ένα σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από λιχουδιές βαθιά μέσα στο δάσος. Δεν είναι σαφές εάν τα σπίτια με gingerbread ήταν αποτέλεσμα του δημοφιλούς παραμυθιού ή το αντίστροφο.

Πώς θα φτιάξετε τα δικά σας Gingerbread Houses

Οι συνταγές ποικίλουν. Εάν ωστόσο θέλετε την παραδοσιακή συνταγή, δοκιμάστε την παρακάτω:

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 113 γραμμάρια βούτυρο
  • 190 ml μελάσα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 810 γραμμάρια αλεύρι
  • 310 ml γάλα

Για το frosting:

  • 2 αυγά
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα -βήμα στο παρακάτω βίντεο.

Gingerbread houses: Ιδέες διακόσμησης με έμπνευση από το Instagram

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακοσμήσετε αλλά και να συνθέσετε τα gingerbread σπιτάκια σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, δείτε φωτογραφίες που βρήκαμε στο Instagram και εμπνευστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved