Oobleck: Τι είναι, πώς φτιάχνεται και πώς θα ξετρελάνει τα παιδιά

  • Oobleck - Η τέλεια αισθητικοκινητική δραστηριότητα για παιδιά
  • Oobleck - Πώς θα το φτιάξετε
  • Messy play βίντεο
Oobleck: Τι είναι, πώς φτιάχνεται και πώς θα ξετρελάνει τα παιδιά

Oobleck - Η τέλεια αισθητικοκινητική δραστηριότητα για παιδιά

Όπως αναφέρεται και στο scienceexplorers.com, το Oobleck είναι ένα μη νευτώνειο υγρό. Εάν δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αυτό, τότε σίγουρα δεν είστε μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν τι είναι το νευτώνειο υγρό. Ένα μη νευτώνειο υγρό είναι αυτό του οποίου οι ιδιότητες της ροής του διαφέρουν ολοκληρωτικά από εκείνες των νευτώνειων υγρών.

Για να το καταλάβετε καλύτερα, το Oobleck είναι ένα εναιώρημα ή μια ουσία που μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες ενός στερεού ή ενός υγρού. Για παράδειγμα, το μέλι και το νερό ρέουν πάντα το ίδιο ανεξάρτητα από την πίεση που θα τους ασκηθεί. Το Oobleck όμως, δεν έχει συνεπές ιξώδες οπότε αν εφαρμόσει κανείς πίεση σε αυτό στερεοποιείται ενώ αν μειωθεί η πίεση που του ασκείται γίνεται πάλι ρευστό.

Ναι αλλά τι είναι το Oobleck ακριβώς; Είναι μια ουσία που παρασκευάζεται από αμύλου καλαμποκιού και νερό. Μπορεί να το νιώθει ένα παιδί στερεό όταν το κρατά σφιχτά στο χέρι του, αλλά να γίνει ρευστό όταν αφήσει το χέρι του να χαλαρώσει. Απίθανο, έτσι δεν είναι;

Το Oobleck πήρε το όνομά του από ένα βιβλίο του Dr. Seuss, που ονομάζεται Bartholomew and the Oobleck. Σε αυτό, το Oobleck είναι μια μυστηριώδης ουσία που πέφτει από τον ουρανό.

Oobleck - Πώς θα το φτιάξετε

Αν θέλετε να φτιάξετε oobleck για τα παιδιά σας, είναι αρκετά απλό. Βάζετε σε ένα μπολ νερό και corn flοur, ανακατεύετε και είναι έτοιμο. Για να το κάνετε ακόμη πιο ελκυστικό στα παιδιά μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι κορν φλάουρ
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα μπολ βάλτε το κορν φλάουρ, το νερό και ανακατεύετε. Αν θέλετε μοιράζετε το μείγμα και το χρωματίζετε με διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, δώστε στο μικρό σας το μείγμα και αφήστε το να παίξει. Είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθεί.

Ιδέες παιχνιδιού

  1. Βάλτε σε ένα μεγάλο ταψάκι λευκό χρώμα oobleck και βάλτε από πάνω 2-3 κουταλιές χρωματιστό, δημιουργώντας πιτσιλιές.
  2. Κρύψτε μέσα στο oobleck μικρά πλαστικά παιχνίδια και ζητήστε από τα μικρά σας να τα βρουν.

Messy play βίντεο

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε το Oobleck.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved