«Πάντα στο Κόκκινο» - Η πρώτη ταινία της Disney που μιλά για την εφηβεία και την πρώτη περίοδο

Ο,τι χρειαζόμουν δηλαδή.

Μαργαρίτα Νικολάου
«Πάντα στο Κόκκινο» - Η πρώτη ταινία της Disney που μιλά για την εφηβεία και την πρώτη περίοδο

Θυμάστε που σας είχα γράψει για την πρώτη περίοδο της κόρης μου; Ήρθε πριν από περίπου ένα μήνα και η ταινία «Πάντα στο κόκκινο» ή αλλιώς «Turning Red» όπως θα τη δείτε στο εξωτερικό ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να δει η κόρη μου και για να αντιληφθεί, πολλά για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, στην ψυχολογία της και όχι μόνο.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, πήγαμε στο σινεμά μετά από καιρό, φωτογραφηθήκαμε, πήραμε ποπ κορν και καθίσαμε αναπαυτικά στις πολυθρόνες μας περιμένοντας με ανυπομονησία να αρχίσει η ταινία.

Turning Red 33

Μια ταινία που δείχνει ένα κορίτσι, τη Meilin Lee, μια μαθήτρια γυμνασίου, να αδιαθετεί για πρώτη φορά και να προσπαθεί να διαχειριστεί όχι μόνο όλα τα διαφορετικά συναισθήματά της αλλά και τη σχέση της με την οικογένειά της.

panta sto kokkino

Η πρώτη περίοδος

Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο στην ανάπτυξή του και οι μαμάδες προετοιμάζουν όπως μπορούν τις κόρες τους για αυτή την πρώτη φορά. Το ίδιο είχα κάνει και εγώ σε αντίθεση με την "αυτοκράτειρα" μαμά της Meilin που δεν της είχε μιλήσει ποτέ για την αλλαγή που θα συνέβαινε στο σώμα της όταν θα ερχόταν αυτή η πρώτη περίοδος.

Η ταινία πραγματεύεται πολλά. Τη σχέση μητέρας-κόρης, την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει η μία στην άλλη, τις φιλίες που είναι σημαντικές για ένα νεαρό κορίτσι μιας και ψάχνει τη στήριξη και την αποδοχή και την έναρξη της εφηβείας.

Στη Meilin δεν σας κρύβω ότι είδα την κόρη μου. Μπορεί να μην μεταμορφώθηκε σε κάποιο κόκκινο πάντα η Νικόλ όταν αδιεθέτησε για πρώτη φορά, αλλά είδα το άγχος, την αμφιβολία, το φόβο, την ντροπή, την ανησυχία και όλα όσα μπορεί να βιώνει ένα κορίτσι στα δώδεκά του.

13 λόγοι για να δείτε την ταινία "Πάντα στο κόκκινο" με την κόρη σας

Turning Red 26
  1. Θα δεθείτε ακόμη περισσότερο
  2. Θα ανακαλύψετε ότι πρέπει να είστε ειλικρινείς με τις κόρες σας
  3. Θα συγκινηθείτε μετά από καιρό
  4. Θα θυμιθείτε την πρώτη σας περίοδο και τις φίλες που είχατε στο σχολείο
  5. Στην μαμά της Meilin θα δείτε κάτι από τον δικό σας χαρακτήρα
  6. Θα ανακαλύψετε ότι δεν είστε μια φυσιολογική μαμά αλλά μια cool μαμά τελικά
  7. Θα μάθει στις κόρες σας ότι πρέπει να λένε πάντα την αλήθεια με σθένος και θάρρος
  8. Θα ανακαλύψετε ότι και ο μπαμπάς παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή του κοριτσιού
  9. Το παιδί σας θα μάθει να αγαπάει το νέο του εαυτό
  10. Θα ανακαλύψετε πόση δύναμη αντλεί μια μαμά από μια κόρη και το αντίθετο
  11. Η κόρη σας θα αντιληφθεί ότι η εφηβεία δεν είναι τόσο τρομακτική τελικά
  12. Θα καταλάβει ότι αυτό που έχει σημασία δεν έχει η εξωτερική εμφάνιση αλλά αυτό που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος
  13. Θα μάθετε να αγκαλιάζετε την άγρια ​​πλευρά του παιδιού σας και το ίδιο θα κάνει και η κόρη σας.

Με αυτόν το τελευταίο λόγο θα κλείσω και εγώ το άρθρο μου. Η εφηβεία φέρνει πολλά σκαμπανεβάσματα και αρκετά νεύρα. Οι κόρες μας βαριούνται να είναι τα "τέλεια" κορίτσια και χρειάζονται διεξόδους για να χαλαρώνουν λίγο.

Turning Red 25

Κατά την εφηβεία οι κόρες μας μπορεί να είναι ευάλωτες, ακατάστατες και οξύθυμες, όμως θα πρέπει να τις εμψυχώνουμε να βγάζουν τον αληθινό τους εαυτό έξω και να τις αγκαλιάζουμε ό,τι και αν κάνουν.

Εξάλλου να θυμάστε... τα πρώτα 6 χρόνια της εφηβείας είναι δύσκολα, μετά όλα ηρεμούν ξανά. Ή μήπως όχι;

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία «Πάντα στο κόκκινο» δημιουργήθηκε στα ίδια στούντιο που δημιουργήθηκαν οι ταινίες: Ψάχνοντας τον Νέμο, Οι Απίθανοι και Τα μυαλά που κουβαλάς.

Όλες τους περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια, την εφηβεία και φυσικά τη σχέση γονιών-παιδιών. Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ δεν χορταίνω να βλέπω μαζί με την Νικόλ ταινίες που είναι συγκινητικές, εμπνευσμένες, αστείες και φυσικά που σηματοδοτούν κάποιο ορόσημο στη ζωή της.

Το «Πάντα στο Κόκκινο», βρίσκεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Disney-Pixar και από τη Feelgood και σας προτείνω να τη δείτε ανεπιφύλακτα είτε έχετε μικρά, είτε μεγάλα παιδιά, είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια. Τα νοήματα και τα μηνύματα της ταινίας είναι πολλά και αφορούν τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια.

Ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ σε περίπτωση που δεν το έχετε δει



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved