Μήλα στο τηγάνι με κανέλα και βούτυρο – Το πιο απλό φθινοπωρινό γλυκό

Αρωματικά, ζεστά και καραμελωμένα μήλα με κανέλα και βούτυρο – το πιο απλό φθινοπωρινό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Έτοιμο σε λίγα λεπτά, χωρίς ζύμες και μπελάδες!

Μαργαρίτα Νικολάου
Μήλα στο τηγάνι με κανέλα και βούτυρο – Το πιο απλό φθινοπωρινό γλυκό
Bigstock

Υπάρχουν κάποιες μέρες που το φθινόπωρο σε «καλεί» να μπεις στην κουζίνα. Έξω ο αέρας μυρίζει βροχή, το σπίτι έχει αυτή τη γλυκιά ηρεμία, και κάπου ανάμεσα σε βιβλία, κουβερτάκια και παιδικά γέλια ή και γκρίνια, έρχεται η στιγμή που όλοι θέλουν κάτι γλυκό. Αλλά όχι μπελάδες με ζύμες, φούρνους και άπειρα σκεύη. Θέλεις κάτι απλό, μαμαδίστικο και λαχταριστό.

Back to School πρωινό: Cinnamon Rolls μήλα για τα παιδιά

Και κάπου εκεί έρχονται τα μήλα στο τηγάνι με κανέλα και βούτυρο. Ένα comfort γλυκάκι, αρωματικό και ζεστό, που θυμίζει παιδικά απογεύματα και αγκαλιές στην κουζίνα. Είναι το γλυκό που φτιάχνεται σε 20 λεπτά, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Καραμελωμένα μήλα: Η πιο νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά για το καλοκαίρι

Κανέλα, μήλα, βούτυρο, καστανή ζάχαρη και... έτοιμο! Αν προσθέσετε και μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια από πάνω, τότε μιλάμε για τον απόλυτο πειρασμό!

https://www.instagram.com/reel/DPBg5cXjueq/

Τι θα χρειαστείτε:

  • 6–8 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Η vintage συνταγή για κέικ μήλου που μυρίζει «σπίτι» – και λίγο αμερικάνικο κινηματογράφο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι.
  3. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30–40 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε ώστε να μη μας κολλήσει το σιρόπι.
  4. Όταν τα μήλα μαλακώσουν και το ζουμάκι τους γίνει πηχτό και καραμελωμένο, είναι έτοιμα!
  5. Σερβίρουμε ζεστά, είτε σκέτα, είτε πάνω σε γιαούρτι, τηγανίτες, κρέπες ή σκέτα σε ένα μπολάκι.

Apple crumble: Κάν’ το όπως η Νικολέττα Ράλλη και τα παιδιά σου θα το λατρέψουν

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved