Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά που είναι εύκολες και διασκεδαστικές

Διασκεδαστικές πασχαλινές χειροτεχνίες για τα παιδιά στο σπίτι.

Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά που είναι εύκολες και διασκεδαστικές
Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν εύκολες και εντυπωσιακές πασχαλινές χειροτεχνίες, όπως διακοσμητικά αυγά ή λαγουδάκια Bigstock

Τα παιδιά συνεχίζουν τις πασχαλινές τους διακοπές έχοντας άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους για να ξεκουραστούν αλλά και να κάνουν πράγματα που τα ευχαριστούν.

Για τις ώρες που είναι σπίτι - εξαντλώντας πολλές φορές την υπομονή σας - και βαριούνται, ένας από τους πολλούς τρόπους για να τα απασχολήσετε είναι οι κατασκευές – χειροτεχνίες.

Αν μάλιστα αυτές συνδυάζουν ποικιλία τεχνικών, όπως ζωγραφική, κοπή, δίπλωμα, κόλλημα και πολλά άλλα, τότε αυξάνεται περισσότερο και το ενδιαφέρον των παιδιών.

Πασχαλινές χειροτεχνίες

Δώστε στα παιδιά να φτιάξουν πασχαλινές χειροτεχνίες παρακινώντας τα να τις κάνουν δώρο σε παππούδες, γιαγιάδες, φίλους και συγγενείς. Τα πιο δημοφιλή σχέδια των ημερών είναι τα αυγά, τα κουνελάκια, οι κοτούλες , τα λουλούδια.
Προμηθευτείτε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστείτε και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν.

Πασχαλινά λαγουδάκια με την παλάμη

Φτιάξτε πασχαλινά λαγουδάκια από χαρτί χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας. Μπορείτε να φτιάξετε το στόμα, τη μύτη και τα αυτάκια με χαρτόνι ή απλώς να τα ζωγραφίσετε.

Καμβάς λαγουδάκι

Αυτός ο χαριτωμένος καμβάς για λαγουδάκι μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε χρώμα και είναι τέλειος για τη χρήση χαρτιού που έχει απομείνει. Αν έχετε πον πον, σχηματίζετε μύτη και ουρά.

pasxalines-xeirotexnies.jpg

φώτο : modpodgerocksblog.com

Πασχαλινά αυγά διακοσμημένα με ζυμαρικά

Σχεδιάστε σε χαρτόνι ένα αυγό, κόψτε το και ζητήστε από τα παιδιά να το βάψουν και να το διακοσμήσουν με ζυμαρικά.

pasxalines-xeirotexnies1.jpg

φώτο : modpodgerocksblog.com/Kim McLeod

Πασχαλινά λαγουδάκια με χαρτί

Φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά λαγουδάκια χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Για τα χάρτινα λαγουδάκια θα χρειαστείτε:

  • χαρτί Α4
  • κόλλα
  • ψαλίδι
  • ξυλομπογιές

Για ακόμα περισσότερες ιδέες, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved