DIY υφασμάτινο πουγκί για την ασφαλή φύλαξη της μάσκας

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό πουγκί από ύφασμα για τη σωστή φύλαξη της μάσκας στο σχολείο. 

DIY υφασμάτινο πουγκί για την ασφαλή φύλαξη της μάσκας
daintydressdiaries.com

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει και σε μία εβδομάδα από σήμερα ακριβώς, θα χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι για χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος η σχολική καθημερινότητα αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα είναι μικρότερος, οι σχολικές εκδρομές δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι νεοτέρας και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ωρών στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

Τα παιδιά λοιπόν θα πρέπει να συνηθίσουν την καθημερινή χρήση της με τον σωστό όμως τρόπο. Η φύλαξη τη μάσκας είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα της χρήσης της, για αυτό και όταν τα παιδιά δεν τη χρησιμοποιούν θα πρέπει να τη φυλάσσουν σε ένα ασφαλές και καθαρό μέρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα παιδιά καλό είναι να έχουν τουλάχιστον δύο μάσκες μαζί τους (μίας χρήσεως ή υφασμάτινες) και σακουλάκια για την αποθήκευσή τους. Τα πλαστικά σακουλάκια τριφίμων, τύπου polybag, είναι μία εύκολη λύση, θα πρέπει όμως να τα αλλάζετε καθημερινα. Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι υφασμάτινα πουγκάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι, να τα πλένετε μαζί με την υφασμάτινη μάσκα σας και να τα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.






back to school afierwma

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved