DIY κατασκευές για τους μαθητές Δημοτικού που επιστρέφουν στα σχολεία (vid)

Τι μπορούν να φτιάξουν. 

DIY κατασκευές για τους μαθητές Δημοτικού που επιστρέφουν στα σχολεία (vid)

Μετά από περίπου τρεις μήνες στο σπίτι λόγω lockdown, οι μαθητές Δημοτικού, επιστρέφουν αύριο, 1η Ιουνίου στα σχολεία.

Παράλληλα, επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Τα διαλείμματα θα είναι σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού ενώ δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία.

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.

Κατασκευές για το σχολείο

Όλα λοιπόν δείχνουν να είναι έτοιμα για την επιστροφή και των μαθητών του Δημοτικού στα θρανία.

Αν έχετε αποφασίσει να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο μπορείτε να το προετοιμάσετε ακόμα περισσότερο φτιάχνοντας ορισμένες κατασκευές που θα κάνουν την επιστροφή του ακόμα πιο ομαλή και θα τα βάλουν στο κλίμα.

Εύκολες κασετίνες για τα μολύβια του, διακοσμητικά της σχολικής τσάντας, μπρελόκ, σελιδοδείκτες είναι μερικές μόνο από τις κατασκευές- χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε παρέα με το παιδί σας.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας βοηθήσει σημαντικά:



Καλή επάνοδο στους μικρούς μαθητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved