Κρυμμένες οάσεις δροσιάς στην Αθήνα - Εξερευνήστε τις με τα παιδιά (pics)

Άγνωστα μέρη στην πόλη που δεν έχετε επισκεφτεί μέχρι σήμερα.

Το καλοκαίρι προσφέρεται για βόλτες στην πόλη. Ειδικά ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που αρκετός κόσμος αναχωρεί για διακοπές είναι η καλύτερη εποχή για να περπατήσετε και να γνωρίσετε διάφορες γωνιές της πρωτεύουσας και πέριξ αυτής.

Αν λοιπόν το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα, έχει ανατραπεί λόγω κορονοϊού, και πρέπει να παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, εκμεταλλευτείτε το και οργανώστε με τα παιδιά διάφορες εκδρομές όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε κήπους ή πάρκα που έχετε χρόνια να επισκεφτείτε ή δεν τα γνωρίζετε καν.

Οάσεις πρασίνου και δροσιάς που θα σας προσφέρουν ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. Στο τέλος της Ιεράς Οδού, στο ύψος που αυτή συμβάλλει με Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών (πρώην Καβάλας) θα συναντήσει ο επισκέπτης την κεντρική είσοδο του Βοτανικού Κήπου (Ιερά Οδός 403).

Ο Κήπος εκτείνεται λίγο μετά από το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, μέχρι τη Μονή Δαφνίου και τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΕΟΤ). Διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού - Κορυδαλλού ο οποίος τον χωρίζει σε ένα μικρότερο, το ανατολικό τμήμα, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο, το δυτικό. Η καλλιεργημένη και επισκέψιμη περιοχή του Κήπου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα.

Μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα σας στον Κήπο κάνοντας πικ νικ. Υπάρχουν διάσπαρτα ξύλινα τραπέζια για να καθίσετε ενώ λειτουργεί και κυλικείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και το φυσικό πλούτο δείτε εδώ.

Λίμνη Μαραθώνα

Η βόλτα στην λίμνη του Μαραθώνα προσφέρεται όλες τις εποχές του χρόνου. Απέχει άλλωστε μόλις 28 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Η έκταση της λίμνης 2450 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 54 μέτρα. Η λίμνη συγκεντρώνει νερά από μία περιοχή, που ονομάζεται λεκάνη απορροής, εκτάσεως 118 τετρ. χιλιομέτρων, με μέση απόδοση 14.400.000 "Κυβικό μέτρο" m³ ανά έτος, με μέση ετήσια βροχόπτωση της τάξης των 580 χιλιοστών. Ο μέσος όγκος της λίμνης είναι 12.000.000 m³, ενώ ο μέγιστος όγκος (χωρητικότητα) είναι 41.000.000 m³ (από τα οποία μπορούν να αντληθούν τα 34.000.000).

Η κορυφή του ιστορικού της φράγματος (η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1929) βρίσκεται σε υψόμετρο 227 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Το φράγμα του Μαραθώνα κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία ULEN (η οποία διατήρησε, βάσει του συμβολαίου, την ιδιοκτησία της εταιρείας υδρεύσεως της πρωτεύουσας μέχρι το 1974).

Αξίζει να τονιστεί ότι η λίμνη του Μαραθώνα αποτελούν μαζί με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά δύο από τους δέκα εναπομείναντες υγρότοπους της Αττικής, με εξέχουσα σημασία, λόγω της ποικιλότητας των ειδών που φιλοξενούν.

Απολαύστε τη βόλτα σας περπατώντας στη γέφυρα και δροσιστείτε στο αναψυκτήριο που υπάρχει με υπέροχη θέα.

Περισσότερα στοιχεία για τη λίμνη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αλσος Βεϊκου

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο πάρκο 256 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Διαθέτει γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καφετέριες, θεατράκι, πίστες skateboard, ακόμα και θερινό κινηματογράφο.

Περισσότερες πληρφορίες για το Αλσος μπορείτε να βρείτε εδώ

Δείτε στη gallery που ακολουθεί σε ποια άλλα μέρη της πρωτεύουσας μπορείτε να δρείτε δροσιά και να περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved