Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και  γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμη εβδομάδα έχει φτάσει στο τέλος της και μπροστά μας έχουμε ένα γεμάτο διήμερο χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο ελεύθερος χρόνος είναι συνεπώς αρκετός και είναι ευκαιρία να τον αξιοποιήσουμε για να περάσουμε όμορφες και διασκεδαστικές στιγμές με τα παιδιά μας, εντός και εκτός σπιτιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο;

Φτιάξτε χειροτεχνίες από χαρτί χωρίς κόλλα
Τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να εκφράζουν την δημιουργικότητά τους. Η φαντασία τους είναι ανεξάντλητη και μπορούν να φτιάξουν τις πιο απρόβλεπτες κατασκευές. Επίσης, μαθαίνουν να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, να συνδυάζουν χρώματα και να επιλέγουν διαφορετικά υλικά. Δείτε εδώ εύκολες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά χρησιμοποιώντας απλά μία κόλλα χαρτί.

Φτιάξτε χάρτινους σελιδοδείκτες
Κάντε το διάβασμα ακόμα πιο διασκεδαστικό φτιάχνοντας όμορφους σελιδοδείκτες από χαρτί. Δείτε εδώ πώς θα τους φτιάξετε.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες
Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική και μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι ο χρωματισμός χρωμοσελίδων. Δείτε εδώ χρωμοσελίδες με ζώα της θάλασσας και εκτυπώστε τις.

Φτιάξτε το δικό σας εικονογραφημένο παραμύθι
Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Διαλέξτε μία ιστορία που σας αρέσει ή δημιουργήστε τη δική σας, και αποτυπώστε την με εικόνες σε ένα βιβλίο που θα φτιάξετε αξιοποιώντας μερικές κόλλες Α4. Δείτε εδώ αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Κατασκευές με πλαστελίνη
Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, είναι πολλά. Τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και όλα αυτά, διασκεδάζοντας. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε ξυλάκια παγωτό από πλαστελίνη.

Μάθετε στα παιδιά να γράφουν τους αριθμούς μέσα από αυτήν την εκπαιδευτική δραστηριότητα
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κιμωλία, μπατονέτες και ένα ποτήρι με νερό. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε.

Απολαύστε έναν περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
Μία υπέροχη βόλτα στην καρδιά της Αθήνας. Δείτε εδώ την ιστορία του χώρου και τι μπορείτε να δείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved