«Μαμά, βαριέμαι» - Δέκα δραστηριότητες για νήπια εντός και εκτός σπιτιού

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα νηπιάκια σας στο σπίτι ή και εκτός;

«Μαμά, βαριέμαι» - Δέκα δραστηριότητες για νήπια εντός και εκτός σπιτιού

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα και στην προ κορονοϊού καθημερινότητά μας. Τα νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά και έτσι ο χρόνος των παιδιών αυτής της ηλικίας παραμένει αρκετός.

Είναι λογικό, μετά από την καραντίνα να νιώθετε ότι έχετε στερεύσει από ιδέες για το πώς να απασχολήσετε τα παιδιά, για αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω δέκα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός σπιτιού και να περάσετε τη μέρα σας όμορφα και δημιουργικά.

Μέσα στο σπίτι

Κατασκευές με πλαστελίνη
Οι κατασκευές με πλαστελίνη είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών και μπορούν να φτιάχνουν διάφορα σχήματα που τους έρχονται στο μυαλό για ώρες. Δείτε ζωάκια, σπιτάκια και άλλα σχέδια που μπορείτε να φτιάξετε παρακάτω:






Μουσική με ποτήρια
Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά ανακαλύπτουν τους διάφορους ήχους. Ανακαλύψτε τη μαγεία της μουσικής με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με ποτήρια και νερό.




https://www.instagram.com/p/B9ul5dvpjvG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading







Παιχνίδι με σχήματα
Ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με σχήματα που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα υλικά στο σπίτι. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι, ψαλίδι και χρώματα για να ζωγραφίσετε τα σχήματα.

Τι πρέπει να κάνετε:
Κόψτε το χαρτόνι ή μία χάρτινη κούτα που έχετε σπίτι σε τετράγωνα κομμάτια και σχεδιάστε πάνω τους διάφορα σχήματα όπως κύκλο, αστέρι, τρίγωνο κτλ. Έπειτα κόψτε τα κομμάτια με τα σχήματα στη μέση, ανακατέψτε τα και ζητήστε από το μικρό σας να ενώσει το κάθε μισό κομμάτι με το ταίρι του.


https://www.instagram.com/p/B932z__JRqV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μουσική και χορός
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν τους ήχους και τον χορό. Σιγά σιγά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους όλο και περισσότερο και να συντονίζουν τις κινήσεις τους. Βάλτε στο μικρό σας τα αγαπημένα του τραγούδια και χορέψτε παρέα στον ρυθμό της μουσικής.

Μάθετε τους αριθμούς ζωγραφίζοντας
Μπορεί να είναι μικρά ακόμα για να μάθουν τους αριθμούς όμως μέσα από τη ζωγραφική συνδυάζουν τη γνώση και τη μάθηση.






Παιχνίδια με νερό
Τις τελευταίες μέρες, η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά και τα παιχνίδια με νερό είναι μία υπέροχη ιδέα ώστε τα παιδιά να διασκεδάσουν και παράλληλα να δροσιστούν. Δείτε εδώ πέντε παιχνίδια με νερό που μπορείτε να παίξετε μέσα στο σπίτι.

Μαγειρέψτε παρέα
Η μαγειρική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά ακόμα και στην νηπιακή τους ηλικία. Μαγειρεύοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να μετράνε, να συνεργάζονται και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Φτιάξτε με το μικρό σας νόστιμα κουλουράκια, και έτσι αφήστε το να παίξει με τη ζύμη και να δημιουργήσει.

Εκτός σπιτιού

Βόλτα στην εξοχή
Τα πάρκα είναι πλέον προσβάσιμα στο κοινό και ο καιρός ενδείκνυται για έναν απογευματινό περίπατο σε κάποιο πάρκο που είναι κοντά σας. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το πράσινο και τη φύση. Επίσης, εάν επιτρέπεται μπορείτε να μαζέψετε και λουλούδια.

Ξεκινήστε το δικό σας φυτολόγιο
θυμάστε τα φυτολόγια που είχαμε ως παιδιά; Γιατί να μη δημιουργήσετε και ένα μαζί με το παιδί σας. Βγείτε βόλτα στην γειτονιά ή στην εξοχή και μαζέψτε διάφορα λουλούδια που θα βρείτε. Δεν έχει σημασία εάν θα είναι ένα φύλλο ελιάς ή μια τσουκνίδα. Σημασία έχει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί σας θα μάθει να αναγνωρίζει τα δέντρα και τα φυτά που βλέπει γύρω του.

Ποδηλατάδα
Η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Ακόμα και αν το μικρό σας κάνει ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, λίγη ώρα ποδήλατο την ημέρα προσφέρει άθληση και εκτόνωση. Εάν μένετε εντός Αττικής, δείτε εδώ δέκα μέρη που μπορείτε να πάτε για ποδηλασία.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved