Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Mετά από σχεδόν ενάμιση μήνα καραντίνας, σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Πλέον, μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα, να απολαύσουμε πιο μακρινές βόλτες εντός νομού, ακόμα και να επισκεφτούμε φιλικά σπίτια, πάντα ασφαλώς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά και για τα παιδιά αυτών των ηλικιών η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται. Έτσι, εμείς καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, λοιπόν με τα παιδιά; Δείτε ιδέες απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Για παιδιά 1-3 ετών

Μαθαίνουμε τα σχήματα
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας, κάθε μέρα ανακαλύπτουν και κάτι καινούριο. Σιγά σιγά μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα και ακόμα και ένα παιχνίδι που σε εμάς μπορεί να φαντάζει πολύ απλό, τους παρακινεί το ενδιαφέρον και τα διασκεδάζει.

Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με σχήματα που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα υλικά στο σπίτι. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι, ψαλίδι και χρώματα για να ζωγραφίσετε τα σχήματα.


https://www.instagram.com/p/B932z__JRqV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι πρέπει να κάνετε:
Κόψτε το χαρτόνι ή μία χάρτινη κούτα που έχετε σπίτι σε τετράγωνα κομμάτια και σχεδιάστε πάνω τους διάφορα σχήματα όπως κύκλο, αστέρι, τρίγωνο κτλ. Έπειτα κόψτε τα κομμάτια με τα σχήματα στη μέση, ανακατέψτε τα και ζητήστε από το μικρό σας να ενώσει το κάθε μισό κομμάτι με το ταίρι του.

Για παιδιά 3-5 ετών

Φτιάξτε λουλούδια από θήκες για cupcakes
Μία πολύ εύκολη και διασκεδαστική κατασκευή. Φτιάξτε τα δικά σας πολύχρωμα λουλούδια με υλικά που έχετε σπίτι σας και διακοσμήστε τα στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι σας.


https://www.instagram.com/p/B9uQSUShne8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για παιδιά 5-7 ετών

Πηγαίνετε για ποδηλατάδα
Σήμερα ο καιρός είναι καλός, γιατί λοιπόν να μην απολαύσετε το απόγευμα μία όμορφη βόλτα με το μικρό σας και το ποδήλατό του;

Χθες, μοιραστήκαμε μαζί σας τα δέκα καλύτερα μέρη για ποδηλατάδα με τα παιδιά στην Αθήνα. Δείτε τα εδώ και διαλέξτε τον δικό σας προορισμό για την απογευματινή σας εξόρμηση

Μαγειρέψτε παρέα
Εάν ωστόσο, θέλετε να μείνετε σπίτι, μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε όμορφες και υγιεινές λιχουδιές με τα παιδιά. Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι μπισκοτάκια βρώμης με μπανάνα και σοκολάτα. Το μικρό σας θα λατρέψει και τη διαδικασία και φυσικά το αποτέλεσμα.





Για παιδιά 7-10 ετών

Φτιάξτε κάρτες για τη Γιορτή της Μητέρας
Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου απανταχού μαμάδες έχουν την τιμητική τους. Φτιάξτε όμορφες κάρτες με τα παιδιά και κρατήστε τις είτε για εσάς, είτε στείλτε τις στις γιαγιάδες ή σε άλλες φίλες μαμάδες σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved