Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

#Μένουμε_σπίτι και φροντίζουμε να απασχολούμε τα παιδιά με διασκεδαστικά παιχνίδια

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Οι μέρες εγκλεισμού στο σπίτι συνεχίζονται και είναι λογικό η βαρεμάρα των παιδιών να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Σαν γονείς, προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο. Κάποιες φορές ωστόσο, νιώθουμε να στερεύουμε από ιδέες και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλοι οι γονείς, για αυτό και εμείς καθημερινά αποφασίσαμε να σας παρουσιάζουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους.

Τι σας προτείνουμε λοιπόν για σήμερα;

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Παιχνίδια με πλαστελίνη
Το πλάσιμο της πλαστελίνης είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών αυτής της ηλικίας. Ενισχύει τη δημιουργικότητά τους και εξασκεί τις κινητικές τους δεξιότητες. Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας πλαστελίνη, εύκολα, με υλικά που ήδη έχετε.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη στο παρακάτω βίντεο.



Όσο για τις κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε, παρακάτω σας έχουμε μία άκρως ανοιξιάτικη ιδέα. Δείτε πώς μπορείτε θα δημιουργήσετε παρέα με το μικρό σας μία πεταλούδα από πλαστελίνη.



Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Μάθετε τους αριθμούς ζωγραφίζοντας
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μαθαίνουν σιγά σιγά τα γράμματα και τους αριθμούς και μέσα από τη ζωγραφική μπορούν να συνδυάσουν τη διασκέδαση και τη μάθηση. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες ζωγραφιές μαθαίνοντας παράλληλα τους αριθμούς



Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε σπιτάκια αξιοποιώντας το ρολό από το χαρτί υγείας
Αξιοποιήστε το ρόλο από το χαρτί υγείας που έχει τελειώσει και φτιάξτε αυτή την ευφάνταστη και πανέμορφη κατασκευή. Δημιουργήστε με το μικρό σας πολύχρωμα σπιτάκια και φτιάξτε τη δική σας μικρή πόλη.



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Παίξτε «Όνομα, ζώο, πράγμα, φυτό»
Ένα αγαπημένο παιχνίδι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μήπως ήρθε η ώρα να το μάθετε και στο μικρό σας; Με αυτό το παιχνίδι θα εμπλουτίσει τις γνώσεις του και το μυαλό του θα είναι σε εγρήγορση.

Κάντε γυμναστική
Το απόγευμα αφού θα έχετε ξεμπερδέψει με τηλεργασίες και διαδικτυακά μαθήματα, είναι ευκαιρία να κάνετε λίγη γυμναστική εντός σπιτιού με το παιδί σας. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάποιες πολύ εύκολες ασκήσεις και δοκιμάστε τις.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved