Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

#Μένουμε_σπίτι και φροντίζουμε να απασχολούμε τα παιδιά με διασκεδαστικά παιχνίδια.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Οι μέρες εγκλεισμού στο σπίτι συνεχίζονται και είναι λογικό η βαρεμάρα των παιδιών να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Σαν γονείς, προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο. Κάποιες φορές ωστόσο, νιώθουμε να στερεύουμε από ιδέες και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλοι οι γονείς, για αυτό και εμείς καθημερινά αποφασίσαμε να σας παρουσιάζουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους.

Τι σας προτείνουμε λοιπόν για σήμερα;

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Παιχνίδια με ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά είναι από τα τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και εκτός από τη μαγειρική, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και στο παιχνίδι.

Εάν σας περισσεύει ένα πακέτο μακαρόνια, δώστε το στο μικρό σας μαζί με το σουρωτήρι. Στόχος; Να περάσει τα άψητα μακαρόνια μέσα στις τρυπούλες, όπως στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.

paixnidi me makaronia

φωτογραφία: messylittlemonster.com

Ένας άλλος τρόπος να αξιοποιήσετε τα ζυμαρικά για παιχνίδι, είναι φτιάξετε κατασκευές από πλαστελίνη και μακαρόνια.

Παιχνίδια με νερό
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν το νερό. Γεμίστε μία λεκάνη με νερό και βάλτε μέσα τα πιο μικρά παιχνίδια που έχετε σπίτι. Έπειτα, δώστε στο παιδί σας μία κουτάλα ή ένα μικρό σουρωτήρι με λαβή και ζητήστε του να τα «ψαρέψει» μέσα από τη λεκάνη.

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

DIY παιχνίδι μνήμης
Τα παιχνίδια μνήμης απαιτούν παρατηρητικότητα και προσοχή και εξασκούν τη μνήμη των παιδιών ενώ παράλληλα τα διασκεδάζουν. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι μνήμης στο σπίτι.



Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Ώρα για κηπουρική
Όλοι θυμόμαστε τα περίφημα κεσεδάκια γιαουρτιού μέσα στα οποία φυτεύαμε φακές όταν ήμασταν μικρά. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε το ίδιο με τα παιδιά σας στο σπίτι; Αντί για κεσεδάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα δοχεία που μπορείτε να διακοσμήσετε και στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να φυτέψετε τις δικές σας φακές:



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Κάντε πειράματα
Τα πειράματα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά, μέσα από την οποία μαθαίνουν και παράλληλα διασκεδάζουν. Δείτε παρακάτω δέκα εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς στο σπίτι.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved