Πρωτομαγιά: Πάρκα στην Αθήνα για να «πιάσετε» τον Μάη

Για να χαλαρώσει και να διασκεδάσει όλη η οικογένεια

Πρωτομαγιά: Πάρκα στην Αθήνα για να «πιάσετε» τον Μάη

Αν δεν τα καταφέρατε να πάτε στο χωρίο ή μια πιο μακρινή εκδρομή και αυτή την Πρωτομαγιά είστε στην Αθήνα, υπάρχουν χώροι όπου μπορείτε να πάτε και να «πιάσετε» τον Μάη.

Πάρκα που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και στα προάστιά της είναι πάντα μια καλή επιλογή για οικογενειακή βόλτα, παιχνίδι και χαλάρωση.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται στη Δυτική Αθήνα, στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου και σε γειτνίαση με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Το Πάρκο είναι προσβάσιμο από πέντε εισόδους. Στα ανατολικά από τη λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Μουστακλή (κάθετος στη λεωφόρο Δημοκρατίας), στα δυτικά από τις δύο εισόδους επί της λεωφόρου Φυλής και στα νότια από την οδό Μπίμπιζα. Η μεγάλη ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τη βλάστηση στο Πάρκο το καθιστά τόπο σημαντικής βιοποικιλότητας. Κάντε βόλτα στα όμορφα δρομάκια του, πικ νικ δίπλα στην όμορφη λιμνούλα, αφήστε τα παιδιά να παίξουν αμέριμνα – καθώς δεν κινδυνεύουν από αυτοκίνητα-, απολαύστε τον καφέ σας στην καφετέρια του χώρου.

Ακαδημία Πλάτωνος: Αρχαιολογικό πάρκο

Πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού, μεταξύ της Λεωφόρου Αθηνών και της Λένορμαν, απλώνεται μία πράσινη όαση με όμορφες γειτονιές και μεγάλη ιστορική αξία. Το όνομα της το πήρε από το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, την Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για την γνωστότατη σχολή του φιλόσοφου Πλάτωνος, η οποία βρισκόταν επί 900 περίπου χρόνια στο ίδιο σημείο που βρίσκεται τώρα. Πρόκειται για ένα πάρκο, από τα πιο όμορφα της Αθήνας έναν χώρο προσεγμένο και περιφραγμένο, οι πύλες του οποίου είναι πάντα ανοιχτές. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη.

Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Διομήδους

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. Στο τέλος της Ιεράς Οδού, στο ύψος που αυτή συμβάλλει με Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου (πρώην Καβάλας) θα συναντήσει ο επισκέπτης την κεντρική είσοδο του Βοτανικού Κήπου (Ιερά Οδός 403). Ο Κήπος εκτείνεται λίγο μετά από το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, μέχρι τη Μονή Δαφνίου και αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Βοτανικό Κήπο της Ελλάδας αλλά και όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Διαθέτει συνολικά περίπου 4000 είδη φυτών (αυτοφυή και ξενικά) και πάνω από 16000 αποξηραμένα φυτά στην φυτοθήκη του (herbarium). Τα είδη αυτά έχουν φυτευτεί στα εξής έξι διαφορετικά τμήματα. Στον χώρο λειτουργεί και καφετέρια ενώ υπάρχει και παιδική χαρά.

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Ένα μικρό, φροντισμένο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια πλαισιώνουν την παιδική χαρά, τα μονοπάτια και τη μεγάλη πλατεία του χώρου. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα με το καροτσάκι, να παίξει το μεγαλύτερο παιδί σας στην παιδική χαρά και εσείς να απολαύστε το αγαπημένο σας ρόφημα στο καφέ του πάρκου.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Σε πολύ κεντρικό σημείο της Αττικής μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο πράσινο, τα παιδιά να παίξουν στις κούνιες ή στα πλακόστρωτα δρομάκια του, να απολαύσετε τον καφέ σας στο κατάστημα που υπάρχει μέσα στο Άλσος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved