Η οικογένεια μαγειρεύει: Μαμά μοιράζεται μαζί μας όμορφες αναμνήσεις (pics)

Τα οικογενειακά γεύματα είναι μια ιεροτελεστία.

Μία Μαμά
Η οικογένεια μαγειρεύει: Μαμά μοιράζεται μαζί μας όμορφες αναμνήσεις (pics)

Όταν η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι είναι μια σημαντική στιγμή. Το ίδιο σημαντική είναι και η προετοιμασία των γευμάτων. Η μαγειρική δεν είναι μόνο απόλαυση, μπορεί να γίνει και παιχνίδι για γονείς και παιδιά.

Η Desiree Fortin ανοίγει το οικογενειακό άλμπουμ και θυμάται μοναδικές στιγμές που τρεις γενιές, γιαγιά, κόρες, μαμά και εγγόνια- μαγειρεύουν στην κουζίνα όλες μαζί.

«Όταν ήμουν μικρή η μαμά μου εργάστηκε σκληρά για να στηρίξει την οικογένειά μας. Ήταν σύμβουλος μαγειρικής για χρόνια! Όχι μόνο αγαπούσε τη δουλειά της και στήριζε το νοικοκυριό μας, αλλά μας έδωσε τόσες πολλές αναμνήσεις από τις στιγμές που ψήναμε και μαγειρεύαμε μαζί στην κουζίνα. Σαν παιδιά γρήγορα «ερωτευτήκαμε» κι εμείς τη μαγειρική.

Η μητέρα μου, όσο οι αδελφές μου και εγώ ήμασταν μικρές, συγκέντρωνε αντικείμενα κουζίνας, προίκα για τους γάμους μας. Όταν θα έφθανε η ώρα θα είχαμε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με όλα τα σκεύη που χρειαζόμασταν για το μαγείρεμα και το ψήσιμο.

Κάτι που ίσως δεν ξέρετε για μένα είναι ότι και εγώ ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μαγειρική. Το έκανα για μερικά χρόνια όταν έπρεπε να εξοικονομήσουμε χρήματα για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν καταπληκτικό και διασκεδαστικό. Με βοήθησε να καταλάβω γιατί η μαμά μου αγαπούσε τόσο πολύ τη δουλειά της.

Εύχομαι να μπορώ να δώσω κι εγώ στα παιδιά μου τις ίδιες αναμνήσεις από την κουζίνα που μου έδωσε η μαμά μου. Αυτές οι φωτογραφίες, τριών γενεών να μαγειρεύουν είναι πολύ πολύτιμες για εμένα».

Δείτε τις φωτογραφίες της Desiree στην gallery.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved