«Το Φτερωτό Άλογο»: Θεατρική διασκευή του παραμυθιού του Ν. Καζαντζάκη για όλη την οικογένεια

  • Πού: Παιδική Σκηνή Α' - Νέος Εκθεσιακός Χώρος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα)
  • Πότε: Κάθε Σάββατο (13:00) και Κυριακή (11:30 π.μ.)
«Το Φτερωτό Άλογο»: Θεατρική διασκευή του παραμυθιού του Ν. Καζαντζάκη για όλη την οικογένεια

Στην παιδική σκηνή του Μεγάρου ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Τα παιδιά μπαίνουν σε μια ονειρική πύλη, σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι, και συμμετέχουν στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής, βοηθώντας στην εξέλιξη της ιστορίας: Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους...

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου δίνει το στίγμα της παράστασης:

«Μια ιστορία γεμάτη συμβολισμούς, διανθισμένη με κλασικά λογοτεχνικά μοτίβα, εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του συγγραφέα, θέτοντας τις βάσεις για μια πρώτη επαφή με τον συγγραφικό αλλά και γλωσσικό του πλούτο.

«Το Φτερωτό Άλογο» ζωντανεύει και ένα ανατολίτικο σαράι στήνεται κυριολεκτικά επί σκηνής, καλώντας τα παιδιά να μπουν στον καζαντζακικό κόσμο. Με την είσοδό τους στον βασιλικό περίβολο, όχι σαν απλοί θεατές αλλά σαν καλεσμένοι της βασιλικής Αυλής, παρακολουθούν το παραμύθι καθισμένα σε αναπαυτικά μαξιλάρια και βιώνουν τα γεγονότα με όλες τους τις αισθήσεις».

Για παιδιά άνω των 5 ετών.

Έως την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου.

(Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα)

Θεατρική προσαρμογή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Τιμή εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved