«Μούζικα! Η μάχη των ήχων»: Πρωτότυπο μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους

  • Πού: Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)
  • Πότε: 28 & 29 Μαρτίου - Ώρες έναρξης 11.00 - 20.30
«Μούζικα! Η μάχη των ήχων»: Πρωτότυπο μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους

«Κάθε μουσικό όργανο έχει στο εσωτερικό του
ένα μικρό εξάρτημα που λέγεται Ψυχή»

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζει σε πρώτη παρουσίαση το έργο «Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων», ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και για τον φόβο και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας.

Σύνοψη

Σε μια μουσική πόλη, ο Μαέστρος μιας ορχήστρας εγχόρδων έχει αυστηρούς νόμους και ζητά απόλυτη πειθαρχία. Ακόμα πιο αυστηρός είναι ο Φοντσέλο (Βιολοντσέλο). Μια Βιόλα όμως (Βιόλα) θέλει να ακούσει μια άλλη μουσική. Ο Βιολίνο προσπαθεί να την αποτρέψει, αλλά η Κοντραβάσω (Κοντραμπάσο) την ξεσηκώνει και της λέει να πάει στην Γκάμπα (Βιόλα ντα Γκάμπα), που είναι ο φύλακας των φυλακισμένων Εξόριστων Ήχων. Η Βιόλα μαθαίνει από την Γκάμπα την ύπαρξη της άλλης πόλης, τα πνευστά και το τείχος που τους χωρίζει. Φεύγει κρυφά και συναντά τον Σαξ (Σαξόφωνο). Ο Σαξ τη φλερτάρει και φεύγουν μαζί για την πόλη της Τζαζ.

Η Βιόλα πηγαινοέρχεται κρυφά στις δύο πόλεις. Κάποια στιγμή όμως καταρρέει από τα ξενύχτια και ομολογεί την πράξη της. Δικάζεται και κλείνεται στη φυλακή της παραφωνίας. Ο Σαξ πηγαίνει να την ελευθερώσει μα ο Φοντσέλο τον κλείνει και αυτόν στη φυλακή. Για πρώτη φορά ο Μαέστρος κλονίζεται από τις πολλές δίκες και ο Φοντσέλο, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Μαέστρου, κάνει πραξικόπημα και του παίρνει την εξουσία. Ξαφνικά όλα αλλάζουν. Λίγο όμως πριν γίνει η τελική καταστροφή, έρχονται τα πνευστά για να ελευθερώσουν τον Σαξ. Σε εκείνη τη μάχη καταλαβαίνουν όλοι, εκτός από τον Φοντσέλο, ότι η μουσική προχωράει και δεν μπορεί να έχει στενά όρια. Η πόλη της Μουσικής έγινε πάλι μια πόλη Αρμονίας, χωρίς τείχος, για να χωράει κάθε μουσική.

Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου, συνθέτης και πιανίστας με σημαντικό έργο και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το θεατρικό κείμενο και οι στίχοι του έργου φέρουν την υπογραφή της Μαριβίτας Γραμματικάκη. Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί. Στην παράσταση συμμετέχουν οι «Νέοι της Όπερας» της ΕΛΣ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και το χορωδιακό σύνολο Chorus Art.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε εδώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved