«Ο φιλάργυρος»: Το διαχρονικό έργο του Μολιέρου σε διασκευή για παιδιά

  • Πού: Θέατρο Altera Pars (Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα)
  • Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12 μ.μ.
«Ο φιλάργυρος»: Το διαχρονικό έργο του Μολιέρου σε διασκευή για παιδιά

Ένας ήρωας κωμικός και συνάμα τραγικός, που θέλει να μεγαλώσει την περιουσία του κανονίζοντας πλούσιους γάμους για τα παιδιά του, είναι ο πρωταγωνιστής στο διαχρονικό έργο του Μολιέρου «Ο φιλάργυρος», τη νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, μια παράσταση με δεκαμελές θίασο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου ζει με τον φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματα και την περιουσία του ενώ ολόκληρη η πόλη ασχολείται μαζί του εξαιτίας του ναρκισσιστικού χαρακτήρα του και της κακίας του, την οποία βιώνει και η ίδια του η οικογένεια.

Ο πρωταγωνιστής καταστρώνει σχέδια για να «καλοπαντρέψει» τα παιδιά του με γόνους πλουσίων οικογενειών, αγνοώντας τις επιθυμίες τους. Όταν εκείνα αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του πατέρα τους, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την οικογενειακή στέγη για να ζήσουν με τους αγαπημένους τους.

Κάποια στιγμή, όμως, που πατέρας και γιος έχουν σχέδια για την ίδια γυναίκα, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα παιδιά παίρνουν τον έλεγχο των πεπρωμένων τους και, μπροστά στο αδιέξοδο, μια απρόσμενη αποκάλυψη θα έρθει για να δώσει μια λύση.

Τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Νίκος Δρογόσης.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Βίκυ Αθανασίου, Γιάννης Ζουμπάντης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Ιωάννα Μερκουριάδου, Άγγελος Δελληκάρης, Γεωργία Σοφού.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών.

Ατομικό Εισιτήριο: 12 €

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 3647200 & 22990 42100.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved