Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Σαββατοκύριακο σημαίνει ξεκούραση και χρόνος με την οικογένεια. Όπως κάθε εβδομάδα και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για χειροτεχνίες, πειράματα και πολλές ακόμα διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι ή και εκτός.

Φτιάξτε ποντικάκια με κελύφη καρυδιών

pontikakia-apo-kelufos-karudiou.jpg

Instagram / franzworks

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, να εκφραστούν, να αποφορτιστούν. Μία πρωτότυπη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε είναι και αυτή εδώ που δημοσίευσε η Franziska στο προφίλ της στο Instagram με τσόφλια καρυδιών και λίγα ακόμα υλικά. Δείτε τι θα χρειαστείτε, τι πρέπει να κάνετε και ξεκινήστε.

Κάντε το πείραμα με την ξερή μαγιά και το υγρό πιάτων

Ένα πολύ εύκολο πείραμα που μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά και πραγματικά θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Το πείραμα είναι γνωστό στο εξωτερικό ως Elephant’s Toothpaste και θα δημιουργήσετε εντυπωσιακό αφρό.

Υλικά:

  • ένα πλαστικό δοχείο
  • ½ φλιτζάνι οξυζενέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • Υγρό πιάτων
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής ένα μικρό φλιτζάνι

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά εδώ.

Φτιάξτε origami δαχτυλίδια σε σχήμα γάτας

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε χάρτινα δαχτυλίδια σε σχήμα γάτας με ένα απλό και μικρό, τετράγωνο κομμάτι χαρτί. Να σας θυμίσουμε ότι η μέθοδος οριγκάμι συμβάλλει στην άσκηση της λεπτής κινητικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

https://www.instagram.com/reel/CzY1waztJa8/

Βόλτα στο Άλσος Συγγρού

Το Κτήμα Συγγρού, γνωστό και ως Δάσος Συγγρού ή Άλσος Συγγρού, εκτείνεται σε μία περιοχή 950 στρεμμάτων στα σύνορα των τριών όμορων δήμων της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και των Μελισσίων, με την κύρια είσοδό του να βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Στο άλσος Συγγρού μπορείτε να κάνετε βόλτα, πικ νικ, να επισκεφτείτε τους μουσειακούς χώρους και γενικά να απολαύσετε τη φύση. Δείτε περισσότερα για το Άλσος Συγγρού εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι για τα παιδιά μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα και το Σαββατοκύριακα υπάρχει συνήθως ο χρόνος να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέα.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μπισκοτάκια carrot cake, υγιεινά και λαχταριστά. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved