Δραστηριότητες για παιδιά: Κάντε το πείραμα με τους μαρκαδόρους και το βαμβάκι

Ένα εύκολο πείραμα που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας. 

Δραστηριότητες για παιδιά: Κάντε το πείραμα με τους μαρκαδόρους και το βαμβάκι

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα γιατί είναι διασκεδαστικά, ενδιαφέροντα και ικανοποιούν την ανάγκη τους για εξερεύνηση. Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες και με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι μπορείτε να κάνετε πειράματα ακίνδυνα, εύκολα, που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Ένα τέτοιο πείραμα είναι και το παρακάτω. Την ιδέα είδαμε στο Instagram προφίλ του The Dad Lab, το οποίο διαχειρίζεται ο Surgei, ένας μπαμπάς δύο αγοριών με αμέτρητες προτάσεις για κατασκευές, παιχνίδια και κάθε λογής δραστηριότητες. Για το συγκεκριμένο πείραμα θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά, είναι κατάλληλο και για νήπιο και θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων.

Για το πείραμα θα χρειαστείτε:

  • Δισκία βαμβάκι
  • Μαρκαδόρους
  • Ένα μπολ με νερό

Τι να κάνετε:

Ζωγραφίστε τρία ή τέσσερα δισκία από βαμβάκι με διαφορετικά χρώματα. Μπορείτε να κάνετε γραμμές με διαφορετικά χρώματα, βούλες και ό,τι άλλο θέλετε.

Γεμίστε το μπολ με νερό και βάλτε ένα-ένα το δισκίο στο κέντρο. Τι παρατηρείτε;

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.

https://www.instagram.com/reel/CwVE3KLouu9/

Μίας και το πείραμα είναι κατάλληλο και για νήπια να πούμε ότι τα παιδιά από την ηλικία των 16 μηνών αρχίζουν να μαθαίνουν δύο ή τρία βασικά χρώματα όπως όπως είναι το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο. Μέχρι και την ηλικία των 3 ετών, θα έχουν μάθει όλα τα βασικά χρώματα αλλά και τις αποχρώσεις όπως είναι το γκρι, μοβ και το γαλάζιο. Η εκμάθηση των χρωμάτων μπορεί να γίνει με τη βοήθεια πολλών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων και το παραπάνω πείραμα είναι μία από αυτές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved