Anti-stress δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Δραστηριότητες που θα  βοηθήσουν τα παιδιά να αποφορτιστούν μετά το σχολείο και το διάβασμα.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Anti-stress δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι
Bigstock

Η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει σχολείο, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες. Το τρέξιμο είναι διαρκές και χρειάζονται και εκείνα τον χρόνο τους για να αποφορτιστούν και να χαλαρώσουν. Αντί να το κάνουν μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, από ένα κινητό ή την τηλεόραση, είναι προτιμότερο να χαλαρώσουν μέσα από δραστηριότητες πιο ωφέλιμες. Ιδού τις σας προτείνουμε.

Ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να εκτονωθούν. Παράλληλα εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, τη συγκέντρωσή τους και όποια εργαλεία κι αν χρησιμοποιήσουν, ό,τι και να φτιάξουν, η όλη διαδικασία θα τους προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία.

Υπάρχουν επίσης anti-stress χρωμοσελίδες τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε. Δείτε τις εδώ.

zografiki-paidia-arithmoujs.jpg

Διάβασμα εξωσχολικών βιβλίβν

Όσο περισσότερο εξοικειωθεί το παιδί με το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων από τη μικρή του ηλικία, τόσο περισσότερο τα βιβλία θα αποτελούν κομμάτι της ζωής και του ελεύθερου χρόνου του μεγαλώνοντας.

Γυμναστική στο σπίτι

Η γυμναστική ωφελεί σώμα και πνεύμα και υπάρχουν εύκολα προγράμματα ασκήσεων για το σπίτι, κατάλληλες για παιδιά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ένα εύκολο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Μαγειρική

Για τα παιδιά η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να τα χαλαρώσει και να τα βοηθήσει να εκτονώσουν την ένταση της ημέρας. Μπορούν να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα του φαγητού της επόμενης η μέρας, ή να φτιάξετε κάτι που θα διαλέξει εκείνο όπως μπισκότα, κέικ, κτλ.

Χορός

Βάλτε μουσική και απλά… χορέψτε. Μπορεί να σας φαίνεται απλό η θετική επίδραση που θα έχει όμως στην ψυχολογία και τη διάθεση τη δική σας και του παιδιού, είναι μεγαλύτερη από όσο φαντάζεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved