Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Το Σαββατοκύριακο είναι οι τελευταίες μέρες των χριστουγεννιάτιων διακοπών και ταυτόχρονα ο μέρες που θα πρέπει να βάλετε σε πρόγραμμα τα παιδιά για να επιστρέψουν ομαλά στην καθημερινή τους ρουτίνα από Δευτέρα.

Εμείς σας προτείνουν διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Ιδού.

Φτιάξτε εντυπωσιακές κατασκευές με ρολό από χαρτί υγείας

https://www.instagram.com/reel/ClVaa27AQYn/

Η Jessica είναι μαμά τριών παιδιών και εκείνη που βρίσκεται πίσω από το Μummy_and_my_three, ένα Instagram account γεμάτο ιδέες για κατασκευές και χειροποίητα διακοσμητικά.

Από εκείνες που ξεχωρίσαμε τα ταρανδάκια από ρολό χαρτιού υγεία και μερικά ακόμα υλικά και τα χαριτωμένα χιονανθρωπάκια. Δέιτε πώς θα τα κάνετε εδώ.

Το πορτοκάλι που λάμπει - Εύκολο πείραμα για παιδιά

Εάν έχετε και εσείς έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι που του αρέσει να ανακαλύπτει και να παρατηρεί, αξίζει να δοκιμάσετε το παρακάτω πείραμα. Θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά: ένα πορτοκάλι και βεγγαλικά τούρτας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με βαμβάκι

Βαμβάκι σίγουρα έχετε στο σπίτι και με μερικά υλικά ακόμα μπορείτε να φτιάξετε όμορφες χειροτεχνίες. Εδώ μπορείτε να δείτε τρεις εύκολες και εντυπωσιακές για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Μαγειρέψτε παρέα

programma-mageirikis.jpg

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και το Σαββατοκύριακο που έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω, είναι ευκαιρία να μπείτε μαζί με στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέα.

Μπορείτε να φτιάξετε μαζί τα σνακ της εβδομάδας (δείτε τις προτάσεις μας εδώ), κέικ, ή το φαγητό για την επόμενη ημέρα.

Συμβουλές για να επιστρέψουν ομαλά τα παιδιά στην προ διακοπών ρουτίνα

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και την ρουτίνα μετά τις γιορτές είναι δύσκολη όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Μετά από δύο εβδομάδες χαλαρότητας, ξεκούρασης και παιχνιδιού, τα παιδιά καλούνται να μπουν ξανά σε πρόγραμμα ύπνου, διατροφής και διαβάσματος. Τα πιο δύσκολα είναι σίγουρα ο ύπνος και το διάβασμα.

Και επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι το παιδί δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, να ξυπνήσει στις 7 το πρωί ή να κοιμηθεί στις 9.30 το βράδυ, ξεκινήστε σταδιακά την περίοδο προσαρμογής. Δείτε συμβουλές εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved