Το πορτοκάλι που λάμπει - Εύκολο πείραμα για παιδιά δημοτικού με δύο υλικά

Αυτό το πείραμα με το πορτοκάλι θα ενθουσιάσει σίγουρα τον μικρό σας επιστήμονα.

Το πορτοκάλι που λάμπει - Εύκολο πείραμα για παιδιά δημοτικού με δύο υλικά
Bigstock

Ψάχνετε τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τώρα που δεν έχουν σχολεία; Τα πειράματα είναι δραστηριότητα all-time-classic και πολύ αγαπημένη. Εάν έχετε και εσείς έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι που του αρέσει να ανακαλύπτει και να παρατηρεί, αξίζει να δοκιμάσετε το παρακάτω πείραμα. Θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά: ένα πορτοκάλι και βεγγαλικά τούρτας.

Το πορτοκάλι που λάμπει

Υλικά:

  • 1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους
  • βεγγαλικά τούρτας

Τι να κάνετε:

Καρφώστε ένα από τα βεγγαλικά κάθετα στο πορτοκάλι και τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο ρηχό πιάτο. Ανάχτε το βεγγαλικό με αναπτήρα ή σπίρτα, κάντε ένα βήμα πίσω και παρατηρήστε πώς καίγεται το βεγγαλικό και τι συμβαίνει ότι φτάνει στο πορτοκάλι.

Μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία και στο παρακάτω βίντεο που έχει αναρτηθεί στο κανάλι The Dad Lab. Εμπνευστής του καναλιού είναι ο Surgei, ένας μπαμπάς δύο παιδιών ο οποίος δημιουργεί βίντεο με κατασκευές, πειράματα και παιχνίδια που κάνει ο ίδιος με τα παιδιά του στο σπίτι.

Συμβουλές ασφαλείας:

Το πείραμα απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά για λόγους ασφαλείας. Σε κάθε ανάψτε εσείς το βεγγαλικό και όχι το παιδί και βεβαιωθείτε ότι όση ώρα καίει είστε σε απόσταση ασφαλείας. Επίσης, μην έχετε κοντά σας χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χάρτινα πιάτα κ.α..

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved