Φθινοπωρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές εμπνευσμένες από το Halloween, συνταγές και πολλά ακόμα.

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά

Και αυτό το Σαββατοκύριακο περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. 

Bigstock

Φτάσαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη και όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Οκτώβρης ο μήνας του Halloween

Στο εξωτερικό Οκτώβρης σημαίνει Halloween. Tα τελευταία χρόνια γιορτάζεται από πολλούς και στην Ελλάδα και είναι αφορμή για να φτιάξετε ιδιαίτερες κατασκευές και λαχταριστές λιχουδιές.

Σκαλίστε κολοκύθες

Το σκάλισμα της κολοκύθας είναι μια διασκεδαστική Halloween παράδοση για όλες τις ηλικίες. Μεγάλοι και παιδιά σκαλίζουν κολοκύθες, τις αδειάζουν από τους σπόρους και μερική από τη σάρκα τους, τις μεταμορφώνουν σε τρομακτικούς ή χαριτωμένους Jack-o’-Lantern, τις γεμίζουν με λαμπάκια ή κεριά και τις ανάβουν το βράδυ. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Halloween δραστηριότητες με αριθμούς και χρώματα

Βρείτε εδώ δωρεάν Halloween χρωμοσελίδες με αριθμούς, μια διασκεδαστική απασχόληση για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Halloween. Τα παιδιά μπορούν να τις ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας κηρομπογιές, χρώματα, μαρκαδόρους ακόμη και δαχτυλομπογιές.

Ζωγραφίστε κολοκύθες με μήλα

halloween-xeirotexnia.jpg

instagram @charlotte_and_the_boys

Όμορφες φθινοπωρινές κατασκευές με μία ιδιαίτερη τεχνική ζωγραφικής. Δεν χρειάζεται εμπειρία, δεν χρειάζεται ταλέντο, αρκεί να έχετε νερομπογιές ή κηρομπογιές και ένα μήλο. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε Halloween διακοσμητικά για τα παράθυρα με κόλλα και φθινοπωρινά φύλλα

Εντυπωσιακά και ιδιαίτερα διακοσμητικά που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν από τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε φθινοπωρινές λιχουδιές

Φαντασία και όρεξη να έχετε και πραγματικά, οι λιχουδιές Halloween που μπορείτε να φτιάξετε είναι αμέτρητες: ιστοί αράχνης με σοκολάτα και pretzel, Halloween τορτίγιες, αράχνη από σφολιάτα και σοκολάτα είναι μόνο μερικές από αυτές. Δείτε όλες τις Halloween συνταγές εδώ.

Κατασκευές Origami

origami-kataskeues.jpg

Οι κατασκευές origami παρουσιάζουν ενδιαφέρον ως προς την τεχνική και επιπλέον για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο ένα υλικό: χαρτί. Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ζωάκια χρησιμοποιώντας μία κόλλα χαρτί.

Θεάτρο για γονείς και παιδιά

Την Κυριακή έχει πρεμιέρα η θεατρική παράσταση «Ο Μάγκας» στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίες της Πηνελόπης Δέλτας, το οποίο ανεβάζει στο θέατρο το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φυσικά, έχουμε πρόταση και για τους μεγάλους. Η παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Αθηνά». Οι ξεκαρδιστικές ανατροπές και οι απρόσμενες εξελίξεις είναι αρκετές για σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Δείτε περισσότερα εδώ.

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη με άρωμα

aisthitiriaka-paixnidia-plastelini.jpg

Στο εμπόριο υπάρχουν πλαστελίνες σε διάφορα χρώματα, με γκλίτερ ή χωρίς. Τώρα το φθινόπωρο μπορείτε να φτιάξετε και εσείς τη δική σας βάζοντας ζεστά αρώματα, ζεστά χρώματα και σας έχουμε τις τέλειες συνταγές. Δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved