Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, χειροτεχνίες, πειράματα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά.

Bigstock

Παρασκευή σήμερα και όπως κάθε εβδομάδα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστιές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Οι περισσοτερες είναι εμπνευσμένες από το φθινόπωρο για να μάθουν τα παιδιά τα πάντα για την εποχή.

Κάντε φθινοπωρινές κατασκευές

paidi-fthinopwrines-kataskeues.jpg

Μάθετε για το φθινόπωρο φτιάχνοντας κατασκευές με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι. Εδώ μπορείτε να δείτε τα βασικά facts για την εποχή που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά και βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε φθινοπωρινές κατασκευές όπως στεφάνια με φύλλα, φθινοπωρινά δέντρα κ.α..

Κάντε το πείραμα με το ξύδι, τη μαγειρική σόδα και την κολοκύθα

peirama-me-mageiriki-soda.jpg

Ένα εύκολο πείραμα με τρία υλικά, φθινοπωρινό και άκρως εντυπωσιακό που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε, τι να κάνετε και το αποτέλεσμα.

Φτιάξτε φθινπωρινά origami

fthinoporina-origami.jpg

Τι μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας χαρτί; Τα πάντα, αρκεί να ξέρετε τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε στο δίπλωμα ώστε να βγει το σχήμα και σχέδιο που θέλετε.

Τώρα το φθινόπωρο, μπορείτε να κάνετε κατασκευές εμπνευσμένες από την εποχή όπως φύλλα, κολοκύθες, μανιτάρια. Δείτε εδώ ιδέες και τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα.

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μπισκότα σε φθινοπωρινά σχέδια

https://www.instagram.com/p/CjFCq8Bscrj

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με υλικά και τρόφιμα, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να εξασκηθούν στην αριθμητική μετρώντας υλικά συνταγών, να μάθουν να δουλεύουν συνεργατικά.

Αυτό το διήμερο που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί φθινοπωρινά μπισκότα σε υπέροχα σχέδια. Δείτε εδώ μία βασική συνταγή και ιδέες για τη διακόσμηση.

Δοκιμάστε νέες τεχνικές ζωγραφικής

zografiki-gia-paidia.jpg

Η ζωγραφική γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν δοκιμάζετε tricks και νέα κόλπα. Ειδικά εάν τα παιδιά ζωγραφίζουν κάθε μέρα, το να κάνουν κάτι διαφορετικό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και θα διευρύνει τους ορίζοντές τους. Στην τέχνη άλλωστε δεν υπάρχει «ταβάνι» και το μόνο όριο είναι η φαντασία.

Δείτε εδώ πέντε νέες τεχνικές που αξίζει να δοκιμάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved