Φύλλα εργασίας για παιδιά με αφορμή την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών

Η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη.

Φύλλα εργασίας για παιδιά με αφορμή την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών
Bigstock

Η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η γλώσσα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο επικοινωνίας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς μας, της κουλτούρας μας και της κληρονομιάς μας. Μέσω της γλώσσας εκφράζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας.

Η διάσπαρτη γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη εμπλουτίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά και μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές και προσεγγίσεις σε πολλούς τομείς, από τη λογοτεχνία και τη μουσική μέχρι την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα.

Συνολικά, η Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών αποτελεί μια ευκαιρία να εορτάσουμε και να αναγνωρίσουμε τον πλούτο της γλωσσικής μας κληρονομιάς και να προωθήσουμε την ανοικτή και αμοιβαία σεβαστή επικοινωνία μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Προσεγγίσαμε την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης με αφορμή το όνομα των χωρών της. Τα ονόματα των χωρών της Ευρώπης με τα γλωσσολογικά και ιστορικά τους στοιχεία, οι σημαίες, τα ιδιαίτερα μνημεία τους, μας δίνουν πληροφορίες για τη χώρα και τον πολιτισμό, την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε λαού.

Πόσο εύκολο είναι να μάθει το παιδί πολλές γλώσσες ταυτόχρονα

Bigstock

Φύλλα Εργασίας - Δραστηριότητες για παιδιά

Οι Δραστηριότητες που ακολουθούν στα φύλλα εργασίας έχουν στόχο τα παιδιά:

  • Να προσεγγίσουν τη γειτονιά τους την Ευρώπη, μέσα από τις ονομασίες, τις σημαίες και τα αξιοθέατά της.
  • Να αποδεχτούν την πολυπολιτισμικότητα ως σημείο εμπλουτισμού της Ευρώπης.
  • Να επιθυμούν να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς μέσα από τη γλώσσα τους.
  • Να αντιληφθούν ότι η πολυπολιτισμικότητα επηρεάζει την κοινωνία μας και ότι η αναγνώριση και ο σεβασμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των λαών αποτελούν προϋπόθεση για την αρμονική συμβίωση.
  • Να κατανοήσουν την αναγκαιότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών για την επικοινωνία των λαών.
fylla-ergasias.jpg
sakidiogr.JPG

Πίσω από το Sakidio.gr κρύβονται οι Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός ( 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βόλου) και η επίσης εκπαιδευτικός Ευτυχία Πλακαρού (27ο Δημοτικό σχολείο Βόλου).

To Sakidio είναι ένα website με δικό του κανάλι στο Youtube, με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς αλλά... και μεγάλους.

Για κάθε βίντεο που δημιουργούν ετοιμάζουν και προτεινόμενη διδακτική αξιοποίηση αυτών, με φύλλα εργασίας, κουίζ, παιχνίδια ρόλων και πολλά πολλά ακόμα.

Κανάλι στο YouTube

Βρείτε τους επίσης στο: Facebook και το Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved