Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά ενός έτους

Τι μπορούν να παίξουν τα παιδιά 12 μηνών στο σπίτι.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά ενός έτους
Δείξτε ενδιαφέρον για τα παιχνίδια του μωρού σας και μη παραλείπετε να το επιβραβεύετε με ενθουσιασμό κάθε φορά που πετυχαίνει κάτι. Bigstock

Το παιδί σας είναι πλέον ενός έτους και ήδη αρχίζετε να διακρίνετε αλλαγές στον τρόπο που αντιδρά και συμπεριφέρεται στα καθημερινά ερεθίσματα που δέχεται.

Διεκδικεί την προσοχή σας και τη συμμετοχή σας στο παιχνίδι. Κι εσείς θα πρέπει να ανταποκριθείτε.

Δείξτε ενδιαφέρον για τα παιχνίδια του μωρού σας και μη παραλείπετε να το επιβραβεύετε με ενθουσιασμό κάθε φορά που πετυχαίνει κάτι και να το παροτρύνετε να συνεχίσει. Δοκιμάστε να παίζετε εναλλάξ. Χτίστε και γκρεμίστε μαζί του πυργάκια, γεμίστε και αδειάστε κουτάκια, κυλίστε την μπάλα, κρύψτε το πρόσωπό σας για να το βρει, κυνηγήστε το καθώς μπουσουλάει.

Ακόμα και αν σας φαίνεται κουραστικό, θα χαρείτε κι εσείς βλέποντας πόση χαρά προσφέρετε στο μωρό σας.

Περιέργεια και δημιουργικότητα

Ενθαρρύνεται την περιέργεια και τη δημιουργικότητα του παιδιού. Η φαντασία του καλπάζει κι αν θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιο παιχνίδι με έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο, μην το αποθαρρύνετε. Πρέπει να είστε θετικοί και να αφήνετε το παιδί να εκφραστεί μέσα από το παιχνίδι με το δικό του μοναδικό τρόπο.

93260c53-paixnidi-me-ammo.jpg

Παιχνίδια

Δώστε στο παιδί σας μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να του αγοράζετε ακριβά και πολύπλοκα παιχνίδια. Πολύ συχνά,ακόμα και τα πιο απλά πράγματα του σπιτιού – με λίγη δόση φαντασίας – μετατρέπονται σε έξυπνα παιχνίδια , ικανά να προσφέρουν στο μωρό ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης.

Μην αφήνετε τα παιχνίδια συνεχώς σκόρπια στο πάτωμα, γιατί βλέποντάς τα συνέχεια εκεί, θα τα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Οργανώστε από την αρχή το σπίτι έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να παίζει σε ένα χώρο ασφαλή και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, κάνοντας και τη δική σας ζωή πιο εύκολη.

Caucasian Family Bearded Father Daddy Dad With Little Daughter Son Baby Infant Newborn Toddler Playi

Αυτοσχέδια παιχνίδια

  • παλαμάκια
  • κολιέ δημητριακών
  • σχήματα άμμου
  • καλάθι ανακάλυψης
  • στάμπες με παιχνίδια
  • παιχνίδια με μπαλάκια

Ας δούμε όμως τι βρήκαμε στο διαδίκτυο:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved