Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα και άλλες δραστηριότητες.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Bigstock

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει. Βέβαια, τα παιδιά έχουν λίγες ακόμα μέρες διακοπών και τώρα το Σαββατοκύριακο που κι εσείς δεν έχετε δουλειές και λοιπές υποχρεώσεις είναι ευκαιρία να το περάσετε μαζί.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Όπως κάθε Παρασκευή και αυτήν την εβδομάδα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το επόμενο διήμερο.

Κάντε το πείραμα με την πατάτα και το νερό

Γιατί επιπλέουμε στη θάλασσα και όχι στη λίμνη; Κάντε ένα πείραμα με υλικά που έχετε σπίτι και ανακαλύψτε το! Θα χρειαστείτε νερό, αλάτι και μία πατάτα. Δείτε εδώ τη διαδικασία βήμα-βήμα και τη σχέση πυκνότητας και βαρύτητας.

Ζωγραφίστε ζωάκια

e71a84f0-zografiki-gia-paidia.jpg

Μία δραστηριότητα ιδανική για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας. Τη ζωγραφική έτσι και αλλιώς τη λατρεύουν και με ένα απλό tip μπορεί να γίνει μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ασχολία. Δείτε εδώ πώς το παιδί σας μπορεί να μεταμορφώσει ένα τρίγωνο σε κάποιο ζώο της φάρμας, της ζούγκλας ή της θάλασσας.

Φτιάξτε τερατάκια με ρολό από χαρτί υγείας

https://www.instagram.com/p/CVj4io6KOse/

Υπάρχουν πάμπολλες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με ρολό από το χαρτί υγείας και από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτά τα πολύχρωμα τερατάκια που βλέπετε παραπάνω.

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία που πρέπει αν ακολουθήσετε βήμα-βήμα.

Μπείτε στην κουζίνα παρέα και δημιουργήστε

Η μαγειρική είναι για τα παιδιά μία δημιουργική δραστηριότητα και ενθουσιάζονται τόσο με τη διαδικασία, όσο και με το αποτέλεσμα, ειδικά δε όταν φτιάχνουν λαχταριστές λιχουδιές που τους αρέσουν.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να μπείτε μαζί με τα παιδιά την κουζίνα και να τα μυήσετε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Φτιάξτε μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα που είναι εύκολα και πεντανόστιμα. Δείτε εδώ τη συνταγή.

Προετοιμάστε το παιδικό δωμάτιο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Είτε το παιδί σας επιστρέφει στο σχολείο είτε πηγαίνει για πρώτη φορά, μπορείτε να κάνετε τη μετάβασή του ευκολότερη διασφαλίζοντας ότι το δωμάτιό του είναι διαμορφωμένο για μια παραγωγική χρονιά.

Ξεκινήστε με ένα καλό ξεκαθάρισμα. Πακετάρετε, χαρίστε ή ανακυκλώστε βιβλία και παιχνίδια που δεν χρειάζεται. Στόχος σας είναι η απελευθέρωση χώρου. Επόμενο βήμα; Δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved