Έξι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τα καλοκαιρινά βράδια με τα παιδιά

Πώς να περάσετε όμορφα καλοκαιρινά βράδια με τα παιδιά σας.

Έξι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τα καλοκαιρινά βράδια με τα παιδιά

Καλοκαιρινές βραδινές δραστηριότητες με τα παιδιά 

Bigstock

Το καλοκαίρι είναι από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου όχι μόνο λόγω των διακοπών αλλά και για τις βραδινές, χαλαρές βόλτες, για τις συναυλίες, το μπάνιο στη θάλασσα μέχρι τη δύση του ήλιου, το παιχνίδι χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Είναι, επίσης, η περίοδος που ακόμα κι όταν δουλεύετε, μπορείτε να κάνετε πράγματα με τα παιδιά σας καθώς δεν έχουν σχολείο ή άλλες υποχρεώσεις.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τα καλοκαιρινά βράδια και κάντε πράγματα με τα παιδιά σας, όπως:

Δείτε ταινία

Ιδανικά θα ήταν να καθιερώσετε μια έξοδο σε θερινό σινεμά μια φορά την εβδομάδα ( αρκετοί δήμοι διοργανώνουν βραδιές κινηματογράφου σε ανοιχτούς χώρους) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό). Αν σας είναι δύσκολο, μετατρέψτε τη βεράντα σας σε θερινό σινεμά, φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν και απολαύστε μια παιδική ταινία με τα παιδιά σας.

oikogeneia-home-cinema.jpg

Κάντε μια νυχτερινή βόλτα

Όλα φαίνονται διαφορετικά τη νύχτα. Βγείτε έξω με τα παιδιά, συζητήστε τι ακούτε, βλέπετε και μυρίζετε κατά τη βραδινή σας βόλτα. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους.

Παίξτε με τους φακούς

Κλείστε τα φώτα και δώστε στα παιδί σας έναν φακό. Εκείνος που εντοπίζει τον άλλον με τον φακό τις περισσότερες φορές είναι ο νικητής. Αν το παιδί σας ή κάποιος φίλος του φοβάται το σκοτάδι αποφύγετε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κοιτάξτε τα αστέρια

Ανεβείτε στην ταράτσα του σπιτιού, πάρτε μια κουβέρτα και ξαπλώστε ανάσκελα. Συζητήστε με τα παιδιά τι βλέπετε στον ουρανό, μετρήστε τ΄αστέρια ή ζητήστε να κάνουν μια ευχή ( αν δουν ένα πεφταστέρι).

Happy Little Girl With Dark Hair Lying Upside Down On Bed At Home, Kid Playing Having Fun Showing Vi

Ξαπλώστε στη βεράντα

Μπορεί το να κοιμηθείτε στη βεράντα να μην είναι βολικό ή ασφαλές στις μέρες μας, όμως αξίζει τον κόπο να αφήσετε το παιδί σας να φτιάξει το δικό του αυτοσχέδιο κρεβάτι και να ξαπλώσει στο μπαλκόνι μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.

Κάντε κάμπινγκ

Στήστε μια σκηνή και κοιμηθείτε σε έναν υπνόσακο στην αυλή ή το σαλόνι σας. Πείτε αστείες ιστορίες και παίξτε με φακούς. Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν και θα το ευχαριστηθούν.

Με πληροφορίες από το mommynearest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved