Eco summer για εσάς και τα παιδιά σας

Ιδέες για να περάσετε ένα οικολογικό καλοκαίρι, υιοθετώντας οικολογικές συνήθειες.

Eco summer για εσάς και τα παιδιά σας

Eco summer οικογενειακές διακοπές

Bigstock

Σίγουρα θα αναρωτιέστε αν μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιες οικολογικές συνήθειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατ' επέκταση των διακοπών σας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι: ναι! Μπορείτε και μάλιστα πολύ, αρκεί να το θέλετε και αρκεί να θέλετε να μάθουν και τα παιδιά σας περισσότερα πράγματα.

Tips για eco friendly καλοκαίρι

Παρακάτω ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το καλοκαίρι σας πιο «πράσινο» και πιο eco friendly.

Βιολογικά αντηλιακά: Αρχικά θα πρέπει να πείτε «ναι» στα βιολογικά αντηλιακά και να αφήσετε στην άκρη τις πλαστικές σακούλες. Μπορείτε να εφοδιαστείτε με υφασμάτινες τσάντες (μεγάλες και μικρές) για να μεταφέρετε τις πετσέτες σας, τα αντηλιακά σας και φυσικά τα παιχνίδια των παιδιών σας. Αν πάλι θέλετε να στεγνώνουν εύκολα και να μην γεμίζουν άμμο; Προτιμήστε τις διχτυωτές τσάντες.

Μαζεύοντας τα σκουπίδια: Φεύγοντας από την παραλία πάντα να μαζεύετε τα σκουπίδια σας. Μαζέψτε τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τις συσκευασίες από τα σνακ, τις φλούδες και τα κουκούτσια από τα φρούτα και πετάξτε τα στον κάδο σκουπιδιών. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να πετάξετε τα σκουπίδια πριν φύγετε από την παραλία.

Ανακύκλωση και στην παραλία: Κι όμως, ακόμη και αν η παραλία δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και τους κάδους ανακύκλωσης, μπορείτε να βάλετε μια τσάντα στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου στην οποία θα βάζετε εκεί όλα τα πλαστικά, τα αλουμινένια και τα χάρτινα σκουπίδια σας. Με το που θα βρείτε κάδο ανακύκλωσης μπροστά σας, πετάξτε τις.

Υγιεινά καλοκαιρινά σνακ: Τα σνακ δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα και δύσκολα. Φρέσκα φρούτα, όπως νεκταρίνια, καρπούζι, φράουλες ή κομμένα λαχανικά όπως ντοματίνια, πολύχρωμες πιπεριές, καρότα και αγγουράκια κομμένα σε στικς θα δροσίσουν και θα μειώσουν την πείνα των παιδιών. Πάντα αυτά τα σνακ είναι η καλύτερη επιλογή για την παραλία και δη για τα παιδιά.

Χειροτεχνίες με υλικά που θα μαζέψετε από την παραλία: Η επίσκεψη στην παραλία θα σας δώσει την ευκαιρία να μαζέψετε υλικά για να φτιάξετε τις δικές σας καλοκαιρινές χειροτεχνίες. Κοχύλια, βότσαλα, ξύλα, άμμος είναι μόνο μερικά από τα υλικά που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να φτιάξετε ένα κάδρο ή διάφορα διακοσμητικά που θα σας θυμίζουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Αφήστε στην άκρη το αυτοκίνητο: Επιλέξτε ένα κατάλυμα δίπλα στη θάλασσα. Δεν χρειάζεται να μετακινήστε συνέχεια με το αυτοκίνητο. Θα κάνετε καλό όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία σας, αφού το περπάτημα κάνει καλό. Αν έχετε μικρά παιδιά, το καρότσι είναι μια λύση για να μην κουράζονται. Επιπλέον στο καρότσι μπορείτε να κρεμάσετε και τις τσάντες παραλίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved