Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για καλοκαιρινές κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Καλοκαιρινές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Για τα παιδιά, οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά το Σαββατοκύριακο σας δίνει την ευκαιρία να περάσετε χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια και να κάνετε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας.

Καλοκαιρινά πειράματα με παγάκια

Τα πειράματα είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και βοηθούν τα παιδιά να ενισχύσουν την παρατηρητικότητα και τις κινητικές τους δεξιότητες. Τώρα το καλοκαίρι, μπορείτε να κάνετε «δροσερά» πειράματα με παγάκια και εδώ θα βρείτε πέντε εύκολα που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Ζωγραφίστε τον βυθό της θάλασσας

ef37aa87-zigrafiki-vithos-thalassa.jpg

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική. Σε μία κόλλα χαρτί δοκιμάζουν τη φαντασία τους, το ταλέντο τους και εξωτερικεύουν σκέψεις και συναισθήματα. Το καλοκαίρι μπορεί από μόνο του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εμείς βρήκαμε βίντεο tutorials για να μάθετε να σχεδιάζετε ψαράκια, χελώνες και άλλα στοιχεία του βυθού εύκολα και γρήγορα. Θα τα βρείτε εδώ.

Φτιάξτε γλαστράκια με ξυλάκια παγωτού

glastrakia-me-ksulakia-pagwto-1.jpg

Υπάρχουν πολλές ευφάνταστες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά στο σπίτι, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που ακόμα κι αν δεν έχετε, είναι πολύ εύκολο να προμηθευτείτε. Μία από αυτέ είναι τα υπέροχα γλαστράκια από ξυλάκια παγωτού και χρωματιστές κλωστές. Δείτε αναλυτικά εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να τα φτιάξετε.

Προτάσεις για μπάνιο εντός Αττικής

me-to-moro-stin-paralia.jpg

Μπορεί οι διακοπές για πολλούς ακόμα να αργούν, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες εντός Αττικής με άπλετο χώρο, αμμουδία για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Τρεις από αυτές; Η Μυλοκοπή, το Θυμάρι και το άγνωστο νησάκι του Ντούνη. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το κάθε ένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved