Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Πασχαλινές κατασκευές, πειράματα, βόλτες και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Παιδάκι ζωγραφίζει πασχαλινές κατασκευές.

Bigstock

Το Πάσχα πλησιάζει και η επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία πριν τις πασχαλινές διακοπές. Μέχρι τότε, εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείτε και να περάσετε χρόνο μαζί με τα παιδιά.

Ιδού οι προτάσεις μας και για αυτήν την εβδομάδα.

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά από φελιζόλ

530344b5-pasxalino-stefani-prortas.jpg

Τα πασχαλινά στεφάνια είναι από τις πιο δημοφιλείς ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στην πόρτα, στο σαλόνι, στην κουζίνα. Εάν ακόμα δεν έχετε αγοράσει ή φτιάξει τα δικά σας, να μία εύκολη και ιδιαίτερη ιδέα: στεφάνι με αυγά από φελιζόλ.

Στο άρθρο μας εδώ μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε και εσείς με τα παιδιά τα δικά σας.

Κουνελάκια με φίλτρα του καφέ

8598a719-pasxalini-kataskeui-me-filtra-kafe.jpg

Έχετε φίλτρα γαλλικού καφέ στο σπίτι; Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητά σας και ένας από τους τρόπους είναι για να φτιάξετε κατασκευές με τα παιδιά. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι χαριτωμένα κουνελάκια με φίλτρα και χαρτόνι. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε υγρό από σαπουνόφουσκες και κάντε μία βόλτα στη φύση

6ecd06d5-diy-ygro-gia-sapounofoyskes.jpg

Οι σαπουνόφουσκες είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να παίξουν τα παιδιά σας στο μπαλκόνι, την αυλή ή το πάρκο – για να μην αναφέρουμε τα χαμόγελα και τα γέλια που θα έχουν όσο παίζουν. Εκτός από διασκεδαστικό όμως, το παιχνίδι με τις σαπουνόφουσκες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης του παιδιού: «Όταν ένα παιδί κυνηγάει μια φούσκα σε μια αυλή, γελώντας από χαρά, στην πραγματικότητα εξασκείται στην οπτική παρακολούθηση», αναφέρει η Kristen Miller, εκπαιδευτικός και διευθύντρια στο Celebree School.

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας υγρό για σαπουνόφουσκες. Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και κάντε μία βόλτα στο πάρκο για να παίξουν.

Κάντε πασχαλινά πειράματα

pasxalina-peiramata-gia-paidia.jpg

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και τώρα το Πάσχα μπορείτε να κάνετε πασχαλινά πειράματα για να μπουν τα παιδιά στο γιορτινό mood.

Και επειδή τα αυγά έχουν την τιμητική τους την περίοδο αυτή εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για πασχαλινά πειράματα.

Βόλτα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την Κυριακή 2 Απριλίου η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας σημαντικά μνημεία και μουσεία της πόλης και να περιηγηθείτε σε αυτά.

Φτιάξτε φωλιές από καρύδα

73b2c298-pasxalines-folies-apo-indokarido.jpg

Πάσχα χωρίς φωλίτσες δεν γίνεται γι' αυτό και θα σας δώσουμε μια νόστιμη συνταγή για να τις φτιάξετε με τα παιδιά σας. Αφού τις φτιάξετε ζητήστε από τα παιδιά σας να τις διακοσμήσουν με λιωμένη σοκολάτα, πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια ή κερασάκια γλασέ.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved