DIY πασχαλινές δραστηριότητες που τα παιδιά σας θα λατρέψουν

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά - Δύο κορίτσια παίζουν στον κήπο

Bigstock

Δραστηριότητες για πριν και μετά τις διακοπές του Πάσχα 

Είτε γιορτάζετε το Πάσχα είτε όχι, πρόκειται για μια όμορφη και εξαιρετικά διασκεδαστική ανοιξιάτικη γιορτή. Τα παιδιά λατρεύουν τα πάντα σε αυτή τη γιορτή και περιμένουν πώς και πώς για τις κατασκευές, τη παρασκευή τσουρεκιού, κουλουριών, το βάψιμο των αυγών και φυσικά το άναμμα της λαμπάδας και το πασχαλινό Κυριακάτικό τραπέζι.

Στο Instagram υπάρχουν πολλές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα πριν και μετά τη γιορτή του Πάσχα και εμείς βρήκαμε τις πιο όμορφες και τις πιο διασκεδαστικές που αξίζουν.

Φτιάξτε μια πασχαλινή πινιάτα



Και σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι πινιάτες. Αυτό το αντικείμενο που κρέμεται από ψηλά και με ένα μπαστούνι πρέπει να το χτυπήσεις, να το ανοίξεις και να πέσουν κάτω οι λιχουδιές και τα δώρα που κρύβει μέσα. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες πινιάτες που θα γεμίσετε με πασχαλινά σοκολατένια αυγά, mashmallows και διάφορα άλλα πασχαλινά δώρα. Αν πάλι σας αρέσουν οι κατασκευές δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια πινιάτα από χαρτόνι και γκορφέ χαρτί μόνες σας.

Φτιάξτε πασχαλινά μπισκότα



Ορίστε ένα μυστικό: τα πασχαλινά μπισκότα σε σχήμα αυγών είναι πανεύκολο να τα φτιάξει κανείς γιατί το σχήμα τους είναι οβάλ. Οπότε φτιάξτε τη ζύμη και δώστε στα μικρά σας τα κατάλληλα κουπάτ ώστε να φτιάξουν τα μπισκότα τους. Μέχρι να ψηθούν, ετοιμαστε τα άλλα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας για να τα διακοσμήσουν. Πολύχρωμο γλάσο, τρούφα, χρυσόσκονη είναι μόνο μερικά από τα υλιλκά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Φτιάξτε πασχαλινές χειροτεχνίες



Μέσα από άρθρα μας έχουμε δείξει πολλές φορές πώς να φτιάξετε εύκολες κατασκευές με ξύλινα κουτάλια ή χαρτόνια. Δείτε εδώ μερικές από αυτές, προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και φτιάξτε τις όλες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved