Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Βίντεο και φύλλα εργασίας για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στοχεύει στο να αφυπνίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό και να προωθήσει την ιδέα ανακύκλωσης.

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Βίντεο και φύλλα εργασίας για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Χαρούμενο αγόρι με ζωγραφιά της Γης στα χέρια του.

Bigstock

Στις μέρες μας, το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών απασχολεί και προβληματίζει τις σύγχρονες κοινωνίες γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και η υιοθέτηση στάσεων προστασίας του περιβάλλοντος είναι βασική προτεραιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σχολείο με τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο εκτός από την γνώση, την καλλιέργεια στάσεων και δεξιοτήτων έχει στόχο την ανατροπή στρεβλών και μη αποδεκτών μοντέλων συμπεριφοράς.

Μέσα από το video και τις δραστηριότητες στα φύλλα εργασίας που θα δείτε παρακάτω, θα μάθετε στα παιδιά σας με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο για την ανακύκλωση, τους λόγους που την επιβάλλουν, τα οφέλη της καθώς και τον τρόπο που πραγματοποιείται.

Για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός και η εκπαιδευτικός, Ευτυχία Πλακαρού, δημιούργησαν ένα πλούσιο υλικό για όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

Βίντεο - Τι είναι η ανακύκλωση και γιατί είναι σημαντική

Το video«Ανακύκλωση» μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο πληροφοριακό υλικό και ως αφόρμηση σε σχέδια εργασίας που αφορούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ. στη Γεωγραφία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, Εικαστικά.

Παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης - Φύλλα εργασίας για παιδιά

Τα φύλλα εργασίας με θέμα «Τι είναι η ανακύκλωση και γιατί είναι σημαντική» είναι ενδεικτικές και αντικατοπτρίζουν την οπτική των δημιουργών. Καθώς κάθε τάξη έχει τις ιδιαιτερότητες που την καθιστούν μοναδική, οι δραστηριότητες μπορούν να τροποποιηθούν ή να προσαρμοστούν ανάλογα.

Τα φύλλα εργασίας, που θα βρείτε παρακάτω μπορούν να αξιοποιηθούν:

  1. Ως μέρος διαθεματικών projects Δημοτικού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, μέσω της διερεύνησης και ενασχόλησης με πραγματικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα.
  2. Ως αφιέρωμα στην ημέρα Ανακύκλωσης, 18 Μαρτίου
  3. Στη θεματική των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
fillo-ergasias.JPG
fylla-ergaisias.JPG

Βρείτε και κατεβάστε τα υπόλοιπα φύλλα εργασίας εδώ

sakidiogr.JPG

Λίγα λόγια για το Sakidio.gr και τους δημιουργούς του:

Πίσω από το Sakidio.gr κρύβονται οι Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός ( 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βόλου) και η επίσης εκπαιδευτικός Ευτυχία Πλακαρού (27ο Δημοτικό σχολείο Βόλου).

To Sakidio είναι ένα website με δικό του κανάλι στο Youtube, με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς αλλά... και μεγάλους.

Για κάθε βίντεο που δημιουργούν ετοιμάζουν και προτεινόμενη διδακτική αξιοποίηση αυτών, με φύλλα εργασίας, κουίζ, παιχνίδια ρόλων και πολλά πολλά ακόμα.

Κανάλι στο YouTube

Βρείτε τους επίσης στο: Facebook και το Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved