Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Θεατρικές παραστάσεις, βόλτα στο Ζάππειο, επισκέψεις σε μουσεία, παιχνίδι και ξεκούραση. Όλα χωράνε στο Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Παιδιά παρακολουθούν ταινία τρώγοντας ποπ κορν Bigstock

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών κι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστείτε αλλά και να κάνετε όσα δεν προλάβατε μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης, με έναν καλό προγραμματισμό και καιρού επιτρέποντος μπορείτε να προγραμματίσετε χαλαρές βόλτες στο κέντρο με τα παιδιά, να επισκεφτείτε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς αυτή την Κυριακή είναι ελεύθερη η είσοδος ή να παρακολουθήσετε μια παράσταση.

Φυσικά έχετε πάντα την επιλογή του σπιτιού για να παίξετε, να δείτε ταινίες ή να αυτοσχεδιάσετε με τα παιδιά σας.

aithousa-klition.jpg

φώτο: theacropolismuseum.gr

Βόλτα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την Κυριακή 5 Μαρτίου η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας σημαντικά μνημεία και μουσεία της πόλης και να περιηγηθείτε σε αυτά.

Ζάππειο

Αν σας αρέσει το κέντρο, αλλά ωστόσο δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε με την κίνηση, το Ζάππειο είναι ιδανική επιλογή. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας περπατώντας καθώς το παιδί σας θα περπατά ή θα τρέχει χωρίς το άγχος των αυτοκινήτων ( προσοχή στα ποδήλατα και τα πατίνια). Κατεβαίνετε με το μετρό στο Σύνταγμα και συνδυάζετε μια όμορφη βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο. Μια όμορφη και οικονομική βόλτα.

zappeion_megaron.jpg

φώτο: Instagram @ zappeion_megaron

Ελληνικός Κόσμος

Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, στον Ελληνικό Κόσμο υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

texnopoli.jpg

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σας καλεί τις Κυριακές να ανέβετε «Στον Πύργο του εργοστασίου» για να απολαύσετε τη χειμερινή εκδοχή των αγαπημένων σας εικαστικών παιχνιδιών από 30 μέτρα ύψος!

Τις Κυριακές 5 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικό τους μικρό σύμπαν. Κόστος: 6€ (συνοδός & παιδί). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα athens-technopolis.gr

4c0c318f-peirama-me-makaronia.jfif

Αγοράκι κάνει το πείραμα με τα μακαρόνια

Πείραμα με μακαρόνια

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι είναι και τα πειράματα. Δοκιμάστε αυτό το Σαββατοκύριακο το πείραμα με τα μακαρόνια.

Θα χρειαστείτε:

  • Δύο κομμάτια φελιζόλ
  • Μακαρόνια

Τι πρέπει να κάνετε:

Καρφώστε ένα μακαρόνι στο φελιζόλ. Ζητήστε από το παιδί να πιέσει με το δάχτυλό του το μακαρόνι μέχρι να σπάσει.

Στη συνέχεια καρφώστε πολλά μακαρόνια το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στο φελιζόλ. Ζητήστε από το παιδί να πιέσει ξανά. Τι παρατηρεί; Βάλτε τώρα το φελιζόλ από πάνω και πιέστε ξανά. Τι παρατηρείτε;

Δείτε την εκτέλεση εδώ.

o-filargiros-(1).jpg

Παιδική παράσταση

Οι παιδικές παραστάσεις είναι πρωί οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε το θέατρο με μια βόλτα στο κέντρο. Υπάρχουν πολλές παιδικές σκηνές με ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Ενδεικτικά σας προτείνουμε τον " Φιλάργυρο" του Μολιέρου στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Είναι ένα έργο διαχρονικό, διασκεδαστικό, πάντα επίκαιρο γεμάτο περιπέτεια, δράση, σπουδαία συναισθήματα, έντονα αληθινές καταστάσεις και κωμικές σκηνές! Πληροφορίες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved