Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Κατασκευές με όσπρια και δημητριακά

aquarium.jpg

Οι χειροτεχνίες συνδυαστικά με τη ζωγραφική είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με όσπρια και δημητριακά. Δείτε εδώ ιδέες.

Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες

Φτιάξτε τις δικές σας αποκριάτικες μάσκες χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά όπως foam paper και χαρτόνι.

Κάντε το πείραμα με τα μακαρόνια

4c0c318f-peirama-me-makaronia.jfif

Τα πειράματα είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι. Επίσης, μέσω αυτή της ενασχόλησης μπορούν να ενισχύσουν την παρατηρητικότητά τους, την κριτική τους ικανότητα και να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα εύκολο πείραμα με μακαρόνια. Εδώ μπορείτε να δείτε τα υλικά, τη διαδικασία αλλά facts για τα μακαρόνια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Μαγειρέψτε μαζί

Daughter Smearing Nose Of Mom With Flour And Laughing. Happy Family Of Four Cooking In The Kitchen T

Μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε υγιεινά σνακ για την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορείτε να πάρετε ιδέες από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κολατσιού και να φτιάξετε κέικ, μπισκότα cupcakes. Δείτε εδώ τις προτάσεις και αναλυτικά τις συνταγές.

Ζωγραφίστε anti-stress χρωμοσελίδες

zografiki-anti-stress.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Greg Rosenke

Η anti-stress ζωγραφική έχει γίνει τάση την τελευταία πενταεττία και ξεκίνησε στην Γαλλία. Η όλη διαδικασία απαιτεί ηρεμία, χρειάζεται χρόνο, συγκέντρωση, και θεωρείται ότι βοηθάει παιδιά, αλλά και ενήλικες, να αντιμετωπίσουν το άγχος. Τα οφέλη, ωστόσο, δε σταματούν εκεί. Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι ορισμένα χρώματα βοηθούν στην ξεκούραση των ματιών, ενώ επηρεάζουν και τα όνειρα και τον καλό ύπνο. Βρείτε anti-stress χρωμοσελίδες εδώ και εκτυπώστε τις δωρεάν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved