Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, χειροτεχνίες και πολλά ακόμα. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Το Σαββατοκύριακο είναι χρόνος ξεκούρασης, χαλάρωσης, χρόνος αφιερωμένος στην οικογένεια. Μία ακόμα εβδομάδα έφτασες στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Κατασκευές, πειράματα και χειροτεχνίες είναι μόνο μερικά από αυτά.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με πλαστελίνες, φύλλα και ξηρούς καρπούς

2431e232-paidikes-xeirotexnies.jpg

Με απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι μπορείτε να κάνετε πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες κατασκευές. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δημιουργήσουν αλλά και να αναπτύξουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους, να εξασκήσουν την παρατηριτικότητά τους. Δείτε ιδέες για ευφάνταστες κατασκευές εδώ.

Κάντε το πείραμα με το νερό και την κανέλα

peirama-me-kanela.jpg

Τα πειράματα είναι μία ακόμα εκπαιδευτική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε πειράματα στο σπίτι με απλά υλικά και για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό με το νερό και την κανέλα.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • κανέλα
  • νερό
  • υγρό για τα πιάτα
  • μπατονέτα
  • 1 μπολ

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Μπείτε στην κουζίνα και μαγειρέψτε

Τα παιδιά αγαπούν τη μαγειρική και τώρα το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να μπείτε μαζί τους στην κουζίνα και να φτιάξετε ό,τι λιχουδιά θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μπισκότα βρόμης υγιεινά και νόστιμα που μπορούν να πάρουν τη Δευτέρα τα παιδιά στη δουλειά και εσείς στο σχολείο.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
  • προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα νόστιμα και υγιεινά μπισκότα βρώμης με τα παιδιά, στο βίντεο που ακολουθεί.

Κατασκευές με χάρτινα ποτήρια

https://www.instagram.com/p/Ca9NWquAmF8

Οι κατασκευές είναι από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά τα οποία καλούνται να κάνουν κάτι καινούριο κάθε φορά. Για τις δημιουργικές δραστηριότητες δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι και τα χάρτινα ποτήρια. Είναι οικολογικά, ασφαλή και πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε φάρους, σπιτάκια, καλαθάκια και πολλά ακόμα. Δείτε εδώ αναλυτικά ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved