Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Το Σαββατοκύριακο είναι χρόνος ξεκούρασης και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το επόμενο διήμερο.

Χειροτεχνίες, κατασκευές, πειράματα και μαγειρικές είναι μερικά από αυτά.

Κατασκευές με χάρτινα ποτήρια

https://www.instagram.com/p/Ca9NWquAmF8

Οι κατασκευές είναι από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά τα οποία καλούνται να κάνουν κάτι καινούριο κάθε φορά. Για τις δημιουργικές δραστηριότητες δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι και τα χάρτινα ποτήρια. Είναι οικολογικά, ασφαλή και πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε φάρους, σπιτάκια, καλαθάκια και πολλά ακόμα. Δείτε εδώ αναλυτικά ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε.

Κάντε πειράματα ήχου

peiramata-gia-paidia.jpg

Η ενασχόληση με τα πειράματα βοηθάει το παιδί να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του και να εξασκήσει τις κινητικές του δεξιότητες. Στο σπίτι μπορείτε να κάνετε πειράματα με υλικά απλά που ήδη έχετε και από τα πιο διασκεδαστικά είναι τα πειράματα ήχου. Δείτε εδώ τέσσερα πειράματα που μπορείτε να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο.

Φτιάξτε μπισκότα με μαρμελάδα

Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και δημιουργήστε. Η μαγειρική και δη η ζαχαροπλαστική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά σίγουρα θα περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας φτιάχνοντας λαχταριστά μπισκότα που μπορεί να πάει το παιδί και στο σχολείο ως κολατσιό. Τι σας προτείνουμε; Μπισκότα καρδιά με μαρμελάδα.

Θα χρειαστείτε:

  • 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 106 γραμμάρια καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 βανίλιες
  • 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • 3/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 1-2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
  • μαρμελάδα της επιλογής σας

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε τα αγαπημένα σας λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και ένας τρόπος για να τα αγαπήσουν τα παιδιά είναι μέσα από την εξοικείωση με διάφορες δραστηριότητες όπως είναι η ζωγραφική.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να σχεδιάσετε και να χρωματίσετε βήμα-βήμα τα αγαπημένα και τα πιο γνωστά λαχανικά όπως είναι η ντομάτα, το μπρόκολο και το κολοκύθι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved