Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, βόλτες και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Η πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, μία εβδομάδα προσαρμογής και επιστροφής στην καθημερινή ρουτίνα, έφτασε στο τέλος της.

Τώρα το Σαββατοκύριακο θα έχετε και πάλι περισσότερο χρόνο για χαλάρωση, ξεκούραση και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά. Τι μπορείτε να κάνετε; Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας.

Φτιάξτε ζωάκια με ξύλινες κουτάλες

https://www.instagram.com/p/CTbQquAt9jd

Οι επιλογές για τις κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα παιδιά είναι πολλές. Και μάλιστα για αρκετές δεν χρειάζεται να αγοράζετε καινούρια υλικά αλλά να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως οι ξύλινες κουτάλες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε χαριτωμένα ζωάκια με χρωματιστά χαρτιά και ξύλινες κουτάλες. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να τα φτιάξετε.

Κάντε το πείραμα με το νερό και τον αφρό ξυρίσματος

5dad3f57-peirama-vroxi.jpg

Τα πειράματα είναι μία εκπαιδευτική και πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά. Τα βοηθάει να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Και όλα αυτά περνώντας τον χρόνο τους ευχάριστα.

Δοκιμάστε αυτό το διήμερο να κάνετε ένα πείραμα με λίγα και απλά υλικά: ένα βάζο, νερό, αφρό ξυρίσματος και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αναλυτικά η διαδικασία εδώ.

Ζωγραφίστε με παγάκια

zografiki-me-pagakia.jpg

Έχετε άδειες παγοκύστες στην κατάψυξη; Αξιοποιήστε τις για να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες με τα παιδιά. Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε χρωματιστά παγάκια. Ο πιο απλός τρόπος είναι ο εξής:

Βήμα 1ο: Γεμίστε μία άδεια παγοθήκη με νερό

Βήμα 2ο: Προσθέστε στις θήκες για τα παγάκια μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να συνδυάσετε χρώματα, για παράδειγμα, σε μία θήκη μπορείτε να βάλετε μπλε και κόκκινο χρώμα, το οποίο αφού το ανακατέψετε θα γίνει μωβ.

Βήμα 3ο: Ανακατέψτε το νερό με το χρώμα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μία οδοντογλυφίδας ή με ένα ξυλάκι.

Βήμα 4ο: Βάλτε στην κάθε τετράγωνη θήκη και από ένα ξυλάκι. Από αυτόν θα κρατάει το παιδί το παγάκι για να ζωγραφίσει.

Βήμα 5ο: Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το νερό.

Μαγειρέψτε παρέα

1673606236882-709900989-52debed8-suntages-gia-kolatsio-sto-sxoleio.jpg

Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και δημιουργήστε. Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά μία δημιουργική δραστηριότητα με την οποία τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να διασκεδάσουν. Τι μπορείτε να φτιάξετε; Από το φαγητό της ημέρας μέχρι μπισκότα, κέικ και σνακ.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τις συνταγές που σας προτείνουμε για το εβδομαδιαίο κολατσιό του παιδιού και να είστε πανέτοιμοι για την επόμενη εβδομάδα. Δείτε το πρόγραμμα για την εβδομάδα 16/01 – 20/01 εδώ.

Πηγαίνετε βόλτες σε πάρκα εντός Αττικής

parka-stin-athina-11.jpg

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και επισκεφτείτε ανοιχτούς χώρους, πάρκα και μικρές οάσεις για παιχνίδια, περπάτημα ή ακόμα και γυμναστική. Δείτε τα 26 ωραιότερα πάρκα της Αθήνας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved