Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα για να μπείτε στο κλίμα των γιορτών.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω ιδέες και προτάσεις για όσα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το επόμενο διήμερο.

Μίας και τα Χριστούγεννα απέχουν λιγότερο από ένα μήνα μακριά, οι σημερινές προτάσεις μας είναι εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Κατασκευές, πειράματα και όμορφες δημιουργίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Φτιάξτε χειροποίητα στολίδια για το δέντρο

https://www.instagram.com/p/ClWY7b_Mfdu

Τα χειροποίητα στολίδια έχουν άλλη χάρη. Μπορείτε να τα φτιάξετε όπως ακριβώς θέλετε και θα κάνουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μοναδικό και ξεχωριστό. Οι ιδέες πολλές. Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη αλατιού, στολίδια υφασμάτινα, στολίδια από χαρτί.

Δείτε τις προτάσεις μας εδώ και εμπνευστείτε για να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες.

Φτιάξτε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και η διαδικασία είναι εύκολη και διασκεδαστική. Ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στο παραπάνω post μας στο Instagram και φτιάξτε το δικό σας advent calendar με τα παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CloN9Ygq6tr

Μαγειρέψτε παρέα

Την περίοδο των γιορτών την τιμητική τους δεν έχουν μόνο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά όλα τα γλυκά και δη αυτά με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Πανεύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι με τρία μόνο υλικά και χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη, είναι αυτό εδώ. Θυμίζει σοκολατάκι και είναι υγιεινό, ό,τι πρέπει για τις λιγούρες.

Άλλη εναλλακτική; Γλυκίσματα με marshmellows που σίγουρα θα κατενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ξύλινες κουτάλες

Η ενασχόληση με τις κατασκευές είναι πάντα μία δραστηριότητα δημιουργική και διασκεδαστική. Μπείτε στο mood των γιορτών φτιάχνοντας τις δικές σας χριστουγεννιάτικες φιγούρες χρησιμοποιώντας ξύλινες κουτάλες που έχετε σπίτι.

xristougenniatike figoures koutales 2

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία και τι θα χρειαστείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικο πείραμα με ξύδι, μαγειρική σόδα και χρώματα ζαχαροπλαστικής

peirama-gia-paidia-xristougenna.jpg

Εάν κι εσείς έχετε στο σπίτι έναν μικρό επιστήμονα, αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε το Σαββατοκύριακο για να δοκιμάσετε το παρακάτω πείραμα. Είανι εύκολο, με απλά υλικά και έχει λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και η διαδικασία για να το φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved